Kanten runt bildytan är med dagens mått mätt ganska bred.

Acer KG241 (UM.FX1EE.P01)

En bra 24-tumsskärm till ett smakligt pris, men bara om du letar efter en skärm som är anpassad för spel.

av #Skärm #Acer
7.8

Formgivningen och färgsättningen av Acers 24-tumsskärm KG241 signalerar spel. Allt är i mattsvart plast förutom de två stöden på stativet som är lackerade i klarrött. Svart och rött är lika med action.

Det modesta prislappen skvallrar dock om att vi inte ska förvänta oss särskilt många smarta spelfunktioner, men här överraskar Acer. Skärmen har en uppdateringsfrekvens på hela 144 hertz och den stödjer AMD:s teknik FreeSync. Det innebär i praktiken att skärmen synkroniserar uppdateringshastigheten med den ström av bilder som kommer från AMD:s grafikkort. Det gör i sin tur att bilden hackar mindre när det går undan i de snabbaste spelsekvenserna.

Upplösningen är full hd och bilden är skarp och ljusstark. Det sipprar dock ut lite ljus i kanterna, men det märks mest om bilden är svart med vit text, till exempel vid sluttexterna i en långfilm.

Det finns två små högtalare i KG241, men som så ofta i platta skärmar duger de egentligen bara till systemljuden i Windows och roliga videoklipp på YouTube. Den som vill lyssna på musik eller se på film med det rätt trycket i ljudet för skaffa externa högtalare eller använda hörlurar.

Ergonomerna hos Acer fick inte vara med den här gången. KG241 kan vinklas lite, det är allt. Stativet som håller skärmen är ganska klent och även om den håller skärmen på plats, skakar skärmen till så fort man råkar stöta till bordet.

Inställningsknapparna för att styra de inbyggda menyerna sitter på framsidan nere till höger. Där är de lätta att komma åt men det finns inga markeringar, så det blir till att prova sig fram för att ändra ljusstyrka, färgton och så vidare. Detta kunde Acer ha spenderat några kronor till på och gjort tydligare.

Acer KG241 är tack vare prislappen en konkurrenskraftigt 24-tumsskärm för datorspel. Den som inte spelar kan med fördel välja en skärm med bättre ergonomi och färre spelfunktioner.


+ Bra funktioner för spel
+ Utmärkt bild
Svårstyrd

Läs mer om Acer KG241


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En bra 24-tumsskärm till ett smakligt pris, men bara om du letar efter en skärm som är anpassad för spel.

Specifikationer

Märke
Acer
Storlek
24 tum
Upplösning
1920 x 1080 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
350 cd/m2
Format
16:9
Anslutning
DisplayPort, hdmi, dvi, hörlurar
Paneltyp
TN
Högtalare
2x 2 W
Betraktningsvinkel
170 / 160 (vågrätt / lodrätt)
Effekt
23 W
Responstid
1 ms
Mått
56,7 x 33,6 x 6,1 cm
Vikt
3,84 kg