Acer H277HK

Elegant bildskärm med knivskarp bild.

av Mikkel Jacobsen #Skärm #Acer
9.2

Det här är en oförskämt bra bildskärm, så enkelt är det. Den som någon gång har testat att ställa in upplösningen 3840×2160 pixel i datorn har det svårt att gå tillbaka till lägre upplösningar.

4K-upplösningen gör allting skarpt och vackert, samtidigt som det ger enormt mycket plats på skrivbordet. Plötsligt finns det rum för flera öppna fönster utan att de överlappar varandra. Skrivbordet blir så stort att man måste vara en riktig slarver för att lyckas röra till det.

Det är fortfarande sparsamt med 4K-material (om man nu inte köper sig en Bluray-spelare som klarar ultra hd), men såväl Netflix som YouTube har så smått börjat med 4H-innehåll och då ser man verkligen vad en 4K-skärm kan. Sitter det ett bra grafikkort i datorn går det att köra de nyaste spelen i 4K och de ser otroligt imponerande ut.

Den här bildskärmen är med andra ord framtidssäker. 4K-material måste dock bli mer utbrett innan den här skärmens fulla potential går att utnyttja, men till dess får vi i alla fall en bildskärm som ger en extrem skarp och bra bild.

Vi har även testat en annan bildskärm i samma serie. Och precis som med den saknas det här fysiska inställningsmöjligheter. Det går att vinkla skärmen lite men inte att justera den i höjdled. Det är synd för med en perfekt bild vill man ju gärna ha det perfekt i övrigt. Bortsett från det är Acer H277HK ett utmärkt köp.

Acer H277HK finns att köpa här via Prisjakt


+ Knivskarp bild
+ Framtidssäker
Sparsam ergonomi

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En snygg bildskärm med skarp och bra bild som med sin höga upplösning ger enormt mycket plats på skrivbordet i Windows.

Specifikationer

Märke
Acer
Storlek
27 tum
Upplösning
3840 x 2160 pixel
Kontrast
1000:1 / 100000000:1 (dynamisk)
Format
Ultra HD / 4K (2160p)
Anslutning
HDMI, DisplayPort, usb-c, usb
Högtalare
Stereo
Responstid
4 ms