Acer BE270U

Acer BE270U

En 27 tum stor kontorsskärm med detaljrik bild och otroligt fina färger. Passar även bra till film.

av Mathias Alsted Lund Flinck #Skärm #Acer
8.5

Enligt Acer kan BE270U visa 16,7 miljoner färger. Vi har inte räknat, men helt klart är att den 27 tum stora bilden är rik på färger och mycket naturtrogen. Redan standardinställningen ger en bra bild med god kontrast och riktigt mycket färg. Det finns med andra ord ingen större anledning att börja pilla med bildinställningarna när skärmen installeras. Det är bara att köra.

De 2560×1440 pixlarna ger en otroligt skarp bild, både vad gäller att visa text och bilder eller video. Med tydliga bokstäver och gott om plats för två fönster bredvid varandra passar BE270U perfekt för kontorsarbete. Det är inga problem att ta sig an stora jobb i Word eller Excel eftersom den inte ger några reflexer och inget flimmer som kan trötta ögonen under långa arbetspass.

Funktionell form
Medan bilden är något av en njutning, är BE270U:s fysiska företräden inte lika roliga. Stativet är stort och tar upp en hel del plats på skrivbordet och det är svårt att dölja alla sladdar när de kopplas in på baksidan. Det är synd eftersom Acer har skalat av fronten på själva skärmen för att få den så ren och enkel som möjligt. Knapparna för att styra menyerna sitter till exempel på baksidan och bildytan ramas in av en tunn och diskret svart ram.

När knapparna har förpassats till baksidan må det vara snyggt, men det är inte särskilt praktiskt när man vill in i menyerna för att ställa in bilden. Det blir till att sträcka in handen bakom skärmen i blindo och prova sig fram. Det tar ett tag innan fingrarna hittar rätt.

Ergonomin är i sann kontorsanda i topp och skärmen kan vinklas, vridas på högkant, vridas i sidled och justeras i höjdled. Det bör med andra ord gå att hitta den perfekta arbetsställningen.

Den som söker efter en riktig arbetsskärm med bra ergonomi och hög bildkvalitet bör ta sig en funderare på BE270U.

Acer BE270U finns att köpa här via Prisjakt


+ Fina färger
+ Knivskarp bild
+ Många inställningar
Klumpig

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Utmärkt kontorsskärm med mycket hög bildkvalitet och otaliga inställningsmöjligheter

Specifikationer

Märke
Acer
Storlek
27 tum
Upplösning
2560 x 1440 pixel
Kontrast
100 000 000:1
Ljusstyrka
350 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
HDMI, DisplayPort, 4x usb 3.0
Paneltyp
IPS
Högtalare
2x 2 Watt
Betraktningsvinkel
178 grader
Effekt
30 Watt
Responstid
6 ms
Mått
62 x 61,5 x 24,6 cm
Vikt
6,3 kg