USB-porten i enden kan bruges til oplade din telefon.

ZTE Mobile Router MU5120

ZTE MU5120 är en kraftfull router som även kan användas som batteripaket.

av Morten Skeldal Østergaard #Router #ZTE
8.1

Om du ofta har behovet att dela en internetanslutning via 5G med andra kan en mobil router som ZTE Mobile Router MU5120 vara en lösning.

Placera bara ett SIM-kort i routern och slå på strömmen. Då skapar MU5120 ett snabbt Wi-Fi 6-nätverk som datorer, mobiler, surfplattor och alla andra trådlösa nätverksenheter kan ansluta till.

Det trådlösa nätverket kan enkelt täcka en husvagn och ett förtält, eller till och med ett medelstort fritidshus. Vi testade routern i ett standardhus och hade en användbar anslutning på 10 meters avstånd genom en betongvägg. Nära routern kom vi upp i strax under 300 megabit/sekund, vilket faktiskt var snabbare än en ny 5G-mobil med samma simkort. Däremot var pingtiden, det vill säga den tid det tar för den anslutna enheten att ansluta till en server på webben, ibland så hög som 26 millisekunder. Det kan märkas ibland när man får vänta vad som brukar kännas som lite för länge på att en webbplats ska börja laddas via routerns internetanslutning.

Routern är inte den mest eleganta vi har sett. Sedd ovanifrån har den ungefär samma form och storlek som en mobiltelefon, men sedd från sidan är den lite av en tjockis. Det beror på det 10 000 mAh stora batteriet, som dessutom gör routern ganska tung.

Det innebär dessutom också att batteritiden är upp till 16 timmar, och om din mobil har ont om ström går det att använda ZTE-routern som ett batteripaket genom att använda en USB-sladd mellan mobilen och USB-porten på routerns kortsida.

Trots tjockleken har det inte funnits plats för en kabelanslutning, något som vi har sett på andra routrar av den här typen, och vi saknar det.


+ Bra överföringshastighet

+ Kan användas som batteripaket

– Inget kabelnätverk

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

ZTE MU5120 är en kraftfull router som även kan användas som batteripaket.

Specifikationer

Märke
ZTE
Trådlös standard
Wi-Fi 6
Usb-portar
1
Mått
15,9 x 7,3 x 1,8 cm
Angiven hastighet
3,8 GB/s
Överföringshastighet
294 MB/S