Der er ingen stik eller knapper på ydersiden af routeren.

TP-Link Deco X-50 Outdoor

TP-Link Deco X-50 Outdoor är en bra lösning för att få trådlöst nätverk långt ut i trädgården.

av Morten Skeldal Østergaard #Router #TP-Link
9.0

TP-Link Deco X-50 Outdoor är en robust nätverkssatellit som utökar ditt trådlösa nätverk långt utanför huset. Vanligtvis begränsas trådlösa nätverk av de tjocka ytterväggarna i ett hus och ofta räcker nätverk inte mycket längre än så.

TP-Link löser problemet med Deco X-50 Outdoor, som är en extra enhet som ansluts till ditt befintliga mesh-nätverk från samma företag. Skillnaden är att Outdoor-satelliten, som namnet antyder, är avsedd att placeras utomhus.

Till skillnad från övriga enheter i Deco X-50-setet, som vi testade den här enheten tillsammans med, är X-50 Outdoor förseglad med en gummilucka som ser till att damm och vatten inte kommer åt strömkontakten och de två nätverkskontakterna som gömmer sig i satellitens botten. Satelliten får ström antingen från en strömkabel eller via en strömförande nätverkskabel. Du måste alltså alltid se till att det går att dra en kabel när du väljer var den ska placeras.

För att få igång X-50 Outdoor följde vi samma tillvägagångssätt som när man ställer in vanliga mesh-nätverk. Allting sköts med en tillhörande app till mobilen. Den guidar dig genom processen, som börjar med att du trycker på ett plustecken för att lägga till en enhet. Allting tar bara några minuter att genomföra, så du behöver egentligen bara hitta en bra plats utanför huset för den här robusta mesh-satelliten.

Mesh är den typ av trådlöst nätverk där alla enheter skickar nätverks-trafik till varandra för att tillsammans kunna täcka ett stort område. Placera bara X-50 Outdoor på en plats där det redan finns täckning från enheterna inne i huset. Då utökar X-50 Outdoor nätverket och vi blev förvånade över hur effektivt det egentligen är. I ett hus finns det många hinder för den trådlösa signalen, såsom innerväggar, vattenrör och armerad betong. Ute i det fria sträckte sig nätverket utan problem 20 meter ända ner till den mest avlägsna delen av trädgården. Hastigheten var visserligen på cirka 100 Mbit/s – mindre än hälften av vad vi uppmätte på den långsammaste nätverkssatelliten inne i själva huset. Uppgiften att täcka hela tomten med trådlöst nätverk var däremot löst och anslutningen var fortfarande mer än godkänd för att gå ut på nätet och titta på videofilmer från YouTube med riktigt hög upplösning.

Ett fäste medföljer, så det är enkelt att skruva upp routern på en lämplig plats utomhus. Routerns baksida är utformad så att den är väldigt lätt att skjuta på plats i fästet, monteringen tar bara några minuter.


+ Utmärkt räckvidd

+ Fungerar utomhus

+ Enkel installation

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

TP-Link Deco X-50 Outdoor är en bra lösning för att få trådlöst nätverk långt ut i trädgården.

Specifikationer

Märke
TP-Link
Trådlös standard
Wi-Fi 6
Fast nätverk
Ja
Nätverksportrar
2
Angiven hastighet
2400 MBit/s 5 GHz, 600 Mbit 2,4 GHz