Det eneste, der skiller sig ud på den flade, hvide extender, er den lille WPS-knap, der gør det nemt at koble nye enheder på det trådløse netværk.

TP-Link Archer Air R5

Air R5-routern och två extenders kan hängas upp på väggen och är väl kamouflerade mot en vit vägg.

av Morten Skeldal Østergaard #Router #TP-Link
7.9

Archer Air R5 vinner priset som den absolut plattaste router vi någonsin har testat. Den är cirka en centimeter tjock, så de två nätverksportarna på undersidan måste faktiskt sitta i en liten vinkel för att rymma nätverkskontakten, som är ungefär lika tjock som själva routern.

Routern är en centrala enheten i ett så kallat meshnätverk, så paketet innehåller även två extra enheter, som nästan är identiska med routern. De har dock inga portar för trådbundna nätverk. Genom att placera ut de tre enheterna på strategiska platser kan du få dem att tillsammans täcka ett stort område med trådlöst nätverk.

Den platta formen gör enheterna nästan osynliga om du placerar dem på en vit vägg. Du kan montera dem antingen med den dubbelhäftande tejpen på enheternas baksida, eller med de medföljande fästena.

Placeringen precis intill en vägg är dock inte alltid optimal om du vill maximera räckvidden. Det kan finnas elledningar, vattenrör eller armeringsjärn inne i väggen, vilket påverkar det trådlösa nätverket. Vi uppmätte en sämre räckvidd än vad vi har uppmätt med liknande paket, så det passar nog bäst i ett hem under 140 kvadratmeter. Alternativt kan du bygga ut nätverket med fler enheter. Dessa kostar lite mindre än hälften av det totala priset för paketet.

På ett par meter uppmätte vi strax över 600 Mbit/s. Det är inte särskilt imponerande, men det räcker för att strömma Netflix-video i 4K.


+ Väldigt platt

+ Enkel att sätta upp på väggen

– Räckvidden är inte särskilt bra

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Air R5-routern och två extenders kan hängas upp på väggen och är väl kamouflerade mot en vit vägg.

Specifikationer

Märke
TP-Link
Trådlös standard
Wi-Fi 6
Fast nätverk
Ja
Nätverksportrar
1
Mått
21 x 14,8 x 1,1 cm
Angiven hastighet
5 GHz: 2402 Mbit/s, 2.4 GHz: 574 Mbit/s
Överföringshastighet
615 Mbit/s