Sættet fås i enten sort eller hvid.

Netgear Orbi RBK863SB

Orbi RBK863SB ger stabilt nätverk även i mycket stora hus, men vi saknar den nya nätverksstandarden Wi-Fi 6E.

av Morten Skeldal Østergaard #Router #Netgear
8.4

Orbi RBK863SB är ett dyrt mesh-paket som ger ett stabilt trådlöst nätverk i hela huset. Paketet består av tre enheter: en router och två satelliter. Vi placerade enheterna på strategiska platser i huset och de täckte helt och hållet ett T-format hus på 175 kvadratmeter. För ett hus i den här storleken är paketet med tre enheter till och med en aning i överkant, för vi hade fin nätverkstäckning i hela trädgården också.

Enligt Netgear kan varje enhet täcka 180 kvadratmeter, men när vi bara använde routern tappade vi den trådlösa anslutningen till en dator i rummet längst bort från routern. RBK863SB använder tre frekvensband, men konstigt nog är det två stycken på 5 GHz och ett på 2,4 GHz. Det är alltså inte den senaste trådlösa nätverksstandarden, Wi-Fi 6E, som även använder ett frekvensband på 6 GHz med väldigt lite nätverkstrafik för att störa förbindelsen.

Orbi-enheterna använder det ena frekvensbandet på 5 GHz för att kommunicera med varandra, vilket ger en superstabil anslutning utan avbrott. Netgear lovar till och med att du kan ansluta ända upp till 100 enheter till nätverket.

Det finns en kabelanslutning till internet på upp till 10 gigabit per sekund, vilket framtidssäkrar Orbi-paketet i några år. Vår lite mer blygsamma anslutning på 400 megabit per sekund fördelades från mesh-setet till hela huset med en mycket liten hastighetsförlust, även till de mest avlägsna hörnen.


+ Stabil täckning

+ Snabbt trådlöst nätverk

– Väldigt dyr

– Inget Wi-Fi 6E

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Orbi RBK863SB ger stabilt nätverk även i mycket stora hus, men vi saknar den nya nätverksstandarden Wi-Fi 6E.

Specifikationer

Märke
Netgear
Trådlös standard
Wi-Fi 6
Fast nätverk
1 Gigabit/s
Nätverksportrar
3 x 4
Mått
25,4 x 19 x 7,1
Angiven hastighet
6 gigabit/s