Skærmen giver nem adgang til routerens indstillinger.

Netgear Nighthawk M6 Pro

Netgears svindyra mobilrouter ger dig hög trådlös hastighet via det mobila 5G-nätverket.

av Morten Skeldal Østergaard #Router #Netgear
9.1

Vill du ha en mobil 5G-router till sommarstugan eller husvagnen så finns det just nu inte någon som är snabbare än Nighthawk M6.

Routern kan enligt Netgear ge upp till 4 gigabit/sekund med ett SIM-kort med ett 5G-abonnemang som sätts in i botten av routern. Det är inte realistiskt att ens nå i närheten av den hastigheten i den verkliga världen, men routern levererar hög hastighet via samma 5G-nätverk som mobiler också använder för att komma åt internet. Vi testade att ansluta routern både mitt i en storstad och i en mindre och inte lika befolkad förort, och routern gav en snabbare anslutning än med en 5G-mobil på båda platserna.

Vi låg som regel över 300 megabit per sekund, vilket gott och väl är tillräckligt för att strömma film i högsta upplösning, samtidigt som andra använder anslutningen för surfande. Upp till 32 enheter kan anslutas samtidigt till routern tack vare den senaste trådlösa nätverksstandarden, Wi-Fi 6E, men M6 Pro fungerar utmärkt även med äldre nätverksutrustning.

Routern har en 2,5-gigabitport för en stabil kabelanslutning om du har utrustning med nätverksport. Det går också att använda porten för att ansluta M6 till routern hemma, om exempelvis din vanliga kabelanslutning till internet ligger nere för tillfället.

M6 Pro är enkel att konfigurera tack vare den stora pekskärmen, där du hela tiden kan se status på anslutningen. Skärmen kan även användas för att visa en QR-kod som kan skannas med mobilen för att ansluta till nätverket utan att behöva ange lösenord.

M6 Pro kan användas antingen med det inbyggda batteriet eller genom att ansluta den till ett vägguttag. Om routern körs på batteri försöker den automatiskt minska elförbrukningen genom att sänka sändningsstyrkan. Då kan du inte räkna med mer täckning än det rum du sitter i. Det beror nog även på att M6 Pro som utgångspunkt bara använder 5 GHz-frekvensbandet som inte har speciellt stor räckvidd.


+ Snabb 5G-anslutning

+ Enkel installation

– Extremt dyr

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Netgears svindyra mobilrouter ger dig hög trådlös hastighet via det mobila 5G-nätverket.

Specifikationer

Märke
Netgear
Trådlös standard
Wi-Fi 6E
Nätverksportrar
1
Angiven hastighet
4 Gbit/s
Överföringshastighet
325 Mbit/s