Huawei B525 finns i svart eller vitt.

Huawei 4G Router B525

WiFi 5-router med 4G-modem.

av Henrik Ræder Clausen #Router #Huawei
9.2

För att skapa ett trådlöst nätverk i husvagnen eller i sommarstugan är en mobil router perfekt. Huaweis 4G-router B525 kombinerar en vanlig router för hemmabruk med ett mobilmodem och ett uttag för en fast telefon. Det går därmed att dela en bredbandsuppkoppling via Wi-Fi-nätverket, som även fungerar som ett lokalt nätverk. Det finns tre nätverksuttag för enheter som ansluts med ethernetkabel.

Installationen är enkel och väl beskriven på svenska. Det behövs ett micro-simkort som sätts i simkorthållaren i routern. Det är egentligen allt som behövs. Det finns en WPS-knapp för enkel anslutning av enheter till nätverket. Knappen är praktiskt placerad på routerns ovankant där den är enkel att komma åt.

Administrationssidorna är enkla och på svenska. Det finns inte lika många inställningar som i en vanlig router, men de viktigaste finns här och det går till exempel att använda VPN. En annan praktisk funktion är att kunna skriva SMS och sedan skicka dem via det mobila bredbandet.

Hög hastighet i nätverket

Routerns huvudsakliga funktion är den mobila bredbandsanslutningen, men det trådlösa nätverket överraskar genom att vara riktigt bra. Vi når hela 442 megabit i sekunden, vilket är helt i paritet med andra Wi-Fi 5-routrar (802.11ac).

Hastigheten över den mobila anslutningen är dock en annan sak. Den teoretiska maxhastigheten är här 300 megabit i sekunden, men det når vi bara där täckningen är extremt bra. Där vi testar når vi bara 11 megabit/sekund till internet och 1,8 megabit/sekund från internet. Det är dock inte en begränsning i routern utan det är så det fungerar med täckningen i mobilnäten.


+ Bra instruktioner
+ Höga hastigheter
+ Telefonuttag
+ Uttag för extra antenner
Mobiltäckning begränsar hastigheten

Läs mer om Huawei 4G Router B525


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En mobilrouter som är enkel att sätta upp och lätt att använda.

Specifikationer

Märke
Huawei
Trådlös standard
WiFi 5 (2,4 / 5 GHz)
Fast nätverk
Gigabit Ethernet
Nätverksportrar
3x LAN, 1x WAN
Usb-portar
1
Effekt
8 W
Mått
16,3 x 5,2 x 22,6 cm
Angiven hastighet
300 / 50 MBit/s
Övrigt
Anslutning för telefon
Överföringshastighet
11 / 1,8 Mbit/s