DIR-895L

D-Link DIR-895L

Med sitt röda chassi ser D-Link DIR-895L ut som routrarnas Ferrari. Om inte annat är priset ett tecken på det, men det motiverar inte riktigt prestandan.

av #Router #D-Link
8.2

Det är med höga förväntningar vi kopplar in D-Link DIR-895L och snabbt tar oss obesvärat igenom installationsguiden. Det tar fem minuter innan anslutningen till internet är klar och de första enheterna är anslutna till vårt nya trådlösa nätverk.

Med sin djupröda spegelblanka yta, åtta breda antenner och en front med ett kylargitter som tycks hämtat från en dyrare sportbil, är det inte utan att det känns som om vi har ställt upp it-världens motsvarighet till Ferrari på testbänken. Formerna och färgerna ger ett intryck av en router som lämnar konkurrenterna kvar i ett moln av damm när vi drar i gång.

Så känns det också när de första enheterna ansluts till D-Links annorlunda router. Hastigheterna, såväl trådlöst som med kabel, är riktigt höga och med tekniken smart connect rundar vi 700 megabit i sekunden.

Det är överföringshastigheter som de flesta lär anse vara ett lyft när den gamla routern byts ut mot D-Links racer. Men jämfört med konkurrerande AC5300- eller AC5400-routrar är det inget som får en att välta stolen. Det förväntar vi oss när prislappen skryter med 4500 kronor.

Bra täckning för alla enheter
Något som däremot är bra är at det går att ansluta en extern hårddisk via usb 3.0 och att överföringshastigheterna till den överstiger 70 megabyte i sekunden. I praktiken innebär detta att det går att skaffa en snabb nätverksenhet relativt billigt jämfört med att köpa en dedikerad NAS.

Topphastigheterna når vi bara med nya enheter som stödjer den nya snabba nätverksstandarden. Äldre enheter når också fina hastigheter på 2,4-gigahertzbandet och MIMO-tekniken fördelar bandbredden bra när många enheter använder nätverket samtidigt.

Det går smidigt att strömma filmer, kontrollera e-post och flytta stora filer till nätverkshårddisken samtidigt. Täckningen är det inte heller något fel på, tvärtom. Nätverket blir stabilt i en normalstor villa.


+ Höga hastigheter
+ Snabbt usb
+ Lång räckvidd
För dyr


D-Link DIR-895L finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om DIR-895L

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En cool router med lång räckvidd och höga hastigheter, men den är lite för klen för att motivera priset.

Specifikationer

Märke
D-Link
Trådlös standard
802.11 ac/n/g/b/a
Fast nätverk
10/100/1000 Gigabit
Nätverksportrar
4
Usb-portar
2
Effekt
10,1 W
Mått
41,77 x 26,27 x 14,96 cm
Angiven hastighet
5,3 Gbps
Övrigt
Tre band, MIMO
Överföringshastighet
716,2 Mbps