Den enlige knap på forsiden integrerer repeateren i det trådløse netværk.

AVM FRITZ! Repeater 3000

Repeterare med tre band för att förlänga ett trådlöst nätverk.

av Henrik Ræder Clausen #Router #AVM
8.2

AVM:s lätt udda repeterare förlänger ett trådlöst nätverk genom att helt enkelt skicka nätverkssignalen vidare. På baksidan finns det två ethernetportar för anslutning av enheter med kabel.

Installationen kan knappast göras enklare: Med ett tryck på WPS-knappen på repeteraren och på den befintliga routern upprättas förbindelsen mellan enheterna. FRITZ! Repeater 3000 bör placeras ungefär halvvägs mellan routern och den del av huset som behöver bättre täckning i det trådlösa nätverket.

När förbindelsen är klart, försvinner routern från nätverket. Den syns inte som en enhet, utan blir en integrerad del av nätverket. Den får samma nätverksnamn och lösenord som routern och därför märks den aldrig.

Fina lokala hastigheter

Hastigheten i en repeterare beror av naturliga skäl på hur bra anslutningen till routern är. Står den på fel plats där signalen från routern är dåligt kan den bara förlänga den dåliga signalen. Därför är det viktigt att prova sig fram för att hitta den optimala placeringen. När det är avklarat ger FRITZ! Repeater 3000 en stabil anslutning och fina hastigheter även i tidigare döda hörn i bostaden.

FRITZ! Repeater 3000 kan även anslutas med en nätverkskabel till routern och då mäter vi fina 300 megabit per sekund omkring routern. Eftersom det finns två fasta nätverksuttag går det att ansluta enheter via kabel till FRITZ! Repeater. Det är en bra extrafunktion.

Den största fördelen med FRITZ! Repeater är att den är så enkel att koppla in. För samma pris går det visserligen att köpa en riktig router och ställa in den som en repeterare, men det är betydligt krångligare.


+ Enkel installation
+ Höga hastigheter via kabel
Dyr

Läs mer om AVM FRITZ! Repeater 3000


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En till utseendet udda repeterare som gör det den ska, men den är lite för dyr.

Specifikationer

Märke
AVM
Trådlös standard
Wi-Fi 5
Fast nätverk
Gigabit Ethernet
Nätverksportrar
2
Usb-portar
-
Effekt
8 W
Mått
8,8 x 13,6 x 18,4 cm
Angiven hastighet
866 Mbit/s
Överföringshastighet
317 Mbit/s