Det industrielle udseende kan godt gøre det lidt svært at få routerne placeret diskret i hjemmet.

ASUS ZenWiFi Pro ET12

Du måste verkligen behöva ZenWiFi Pro ET12:s höga prestanda för att motivera den stora investeringen.

av Morten Skeldal Østergaard #Router #Asus
9.5

Asus ZenWiFi Pro ET12 är ett dyrt paket som innehåller två routrar, men å andra sidan får du ett snabbt trådlöst nätverk som utan problem kan täcka ett stort hus.

De två routrarna samarbetar för att skapa ett enda trådlöst nätverk. Asus hävdar att de två routrarna i paketet tillsammans kan täcka ett hus på 557 kvadratmeter, men att ytterkanterna av nätverket endast kommer att använda 2,4 GHz vilket har den längsta räckvidden av routrarnas tre frekvensband. Under vårt test hade vi inga problem att täcka ett hus på 175 kvadratmeter med många betongväggar.

Enheterna överförde 1,2 gigabit per sekund i vårt test, där de stod cirka tre meter från varandra. Det gör ZenWiFi Pro ET12 till ett av de snabbaste mesh-paket vi har testat.

Räckvidden är bra. Även när vi bara använde en router kunde nätverket täcka båda ändarna av ett 25 meter långt hus.

Den inledande installationen är otroligt enkel, inte minst eftersom routrarna är inställda att fungera tillsammans redan när du packar upp dem ur kartongen. Det finns en detalj som kan vara irriterande, och det är att de använder en massa färgade LED-lampor längst upp för att visa status på förbindelsen. Det är alltså inte något som smälter in i bakgrunden. Det går att släcka  lamporna med den utmärkta mobil-appen, där det även går att styra routerns andra funktioner. Dessa är överskådligt indelade i kategorier, så att du snabbt och enkelt kan hitta den inställning du behöver.


+ Snabb trådlös anslutning

+ Användarvänlig app för inställningar

– Väldigt dyr

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Du måste verkligen behöva ZenWiFi Pro ET12:s höga prestanda för att motivera den stora investeringen.

Specifikationer

Märke
Asus
Trådlös standard
Wi-Fi 6E
Nätverksportrar
2 x gigabit, 2 x 2,5 gigabit
Mått
24,1 x 11,5 x 11,5 cm
Angiven hastighet
11.000 gigabit
Överföringshastighet
1,2 gigabit/s