Det røde logo på siden er LED-lys, som kan styres i indstillings-app'en.

ASUS ROG Rapture GT6

Mesh-paketet från Asus är enkelt att installera och räckvidden är mycket bra.

av Morten Skeldal Østergaard #Router #Asus
9.3

Asus ROG Rapture GT6 är ett lyckat mesh-kit som ger trådlöst nätverk i hemmets alla rum. Priset är i nivå med en bra fristående router, men med Rapture GT6 får du både en router och en extra satellitenhet vars uppgift är att förlänga nätverkssignalen så att det trådlösa nätverket kan täcka en större yta. Att installera routrarna är en enkel historia. De två enheterna är nästan identiska, men på baksidan av den ena står det att ”Jag är huvud-enheten. Börja med mig.” Då gjorde vi det. På samma huvudenhet finns QR-koder som leder till Asus nätverksapp i Google Play Butik  respektive Apples App Store. Via appen guidas du pedagogiskt steg för steg genom resten av installationsprocessen. Appen används även för att styra alla andra inställningar i Rapture GT6. Lyckligtvis är den välgjord och låter dig smidigt välja mellan flera profiler, så att systemet exempelvis prioriterar streaming eller hemarbete framför andra aktiviteter på nätverket beroende på vad du föredrar. 

Vi placerade enheterna på samma platser som ett konkurrerande mesh-paket som kostade ungefär dubbelt så mycket, och GT6 var nästan lika snabb. Vi nådde över 600 Mbit/sekund nära routern och hade anslutning även vid den bortersta husväggen. Där var vi däremot nere på ungefär 100 Mbit/sekund, eftersom vi behövde använda det långsammare 2,4 GHz-bandet, som har längst räckvidd.

Vi blev glada över att hitta tre nätverksportar på routern, vilket gör det möjligt att få extra stabil anslutning till exempelvis TV:n, så att den kan strömma innehåll utan hack.


+ Enkel installation

+ Bra räckvidd

+ Tre nätverksportar

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Mesh-paketet från Asus är enkelt att installera och räckvidden är mycket bra.

Specifikationer

Märke
Asus
Trådlös standard
Wi-Fi 6
Fast nätverk
Ja
Nätverksportrar
2 x 3 portrar
Usb-portar
1 x USB 3.0
Angiven hastighet
10000 Mbps
Överföringshastighet
610 Mbit/s