Statuslamperne på toppen er så diskrete, at man nærmest ikke kan se dem.

ASUS AX2700 RT-AX68U

RT-AX68U är en förhållandevis snabb router som passar perfekt i mindre hus och lägenheter.

av Morten Skeldal Østergaard #Router #Asus
8.4

Med Asus Wi-Fi 6-router RT-AX68U får du bra trådlös hastighet i vardagsrumsvänlig design.

Hastigheten är riktigt bra om man sätter det i relation till priset. Vi uppmätte strax under 700 Mbit/sekund på en plats i vårt testhus. Motsvarande siffra för de bästa routrarna till det dubbla priset har legat på runt 800 Mbit/sekund. På det långsammare 2,4 GHz-bandet nådde routern en något jämnare hastighet på 210 Mbit/sekund. Det motsvarar ungefär andra Wi-Fi 6-routrar som vi har testat.

På baksidan av RT-AX68U sitter fyra gigabit-nätverksportar och det finns även en USB-port för anslutning av en extern hårddisk. Räckvidden är ganska ordinär. Den gav inte nätverkstäckning i de mest avlägsna rummen i ett hus på 175 kvadratmeter, men med en central placering skulle den troligen täcka hela ytan i ett mindre hus.

Man har arbetat lite extra med designen på ASUS-routern som, om man lyckas bortse från antennerna, påminner lite om en gammaldags transistorradio med sina räfflor på framsidan och ”kromade” plasten på ovansidan. Det sitter en rad statuslampor upptill, men de är små och diskreta. Eftersom routern står upp döljer den de kablarna på baksidan, och är en router som det känns helt okej att ha stående framme.


+ Bra hastiget

+ Snygg design

– Genomsnittlig räckvidd

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

RT-AX68U är en förhållandevis snabb router som passar perfekt i mindre hus
och lägenheter.

Specifikationer

Märke
Asus
Trådlös standard
Wi-Fi 6
Fast nätverk
Gigabit
Nätverksportrar
4
Usb-portar
2
Effekt
10 watt
Mått
25.8 x 6.75 x 18.6 cm
Angiven hastighet
2.700 Mbit/sekund
Överföringshastighet
698 Mbit/sekund