Routerens LED-lys er ret kraftigt, men det kan slås fra i indstillingerne.

Acer Predator Connect W6

Acers router är utmärkt om du behöver en snabb och stabil internetanslutning i ett inte allt för stort hem.

av Morten Skeldal Østergaard #Router #Acer
8.6

Router Predator Connect W6 ger hög hastighet och den senaste trådlösa standarden, men du bör vara lite trångbodd om du vill ha full täckning.

I vårt 175 kvadratmeter stora testhus i ett plan fanns det en del döda punkter där Connect W6:s trådlösa nätverk inte orkade nå fram. Alla tre frekvensbanden gav en användbar signal på cirka 10 meters avstånd från routern genom ett par väggar. På 15 meters avstånd, där signalen måste passera genom ett kök med många metallföremål och vattenrör, var det bara det långsamma 2,4 GHz-bandet som lyckades leverera en användbar signal på 40 Mbit/sekund. Närmast routern gav det nya snabba 6 GHz-bandet över 800 Mbit/sekund, vilket är jämförbart med konkurrenternas motsvarande produkter.

De sex antennerna är monterade när du plockar upp den relativt stora routern ur lådan, så det är bara att fälla upp dem och ansluta nätverkskablar och ström. Det finns fyra nätverksportar i Connect W6, och en av dem är prioriterad över de andra, så att du kan använda den för spel eller streaming som kräver låg latens och snabba överföringar.

Routern har ett inbyggt antivirusprogram som genomsöker de filer du hämtar från webben. Det kommer från säkerhetsföretaget Trend Micro och har inte något utgångsdatum på prenumerationen, så det är en trevlig extrafunktion att ha.

Manualen består av en QR-kod för att hämta en app som ska installeras på mobilen, samt videoinstruktioner på YouTube för hur du ska bära dig åt för att söka efter routerns namn. Det hade varit bättre med en direktlänk till instruktionsvideon för att vara säker på att man hittar rätt. Den fanns dock högst upp i de sökresultat som kom upp. Videon tar fem minuter och installationen tar ungefär lika lång tid om du vill använda dig av det nätverksnamn och lösenord som medföljer routern från fabrik.

Det finns en mängd inställningar i routern, men du kan inte komma åt alla från appen. Det slutade med att vi föredrog att logga in på routern via webbläsaren på datorn. Det fungerar dock bra, eftersom inställningarna är logiskt organiserade i flikar, vilket gör det enkelt att hitta de inställningar och alternativ man letar efter.


+ Logiskt gjorda administrationssidor

+ Hög trådlös hastighet nära routern

– Räckvidden är inte riktigt i toppklass

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Acers router är utmärkt om du behöver en snabb och stabil internetanslutning i ett inte allt för stort hem.

Specifikationer

Märke
Acer
Trådlös standard
Wi-Fi 6E
Nätverksportrar
4
Usb-portar
1
Mått
26,5 x 26 x 11,1 cm
Angiven hastighet
7,8 Gbit/s
Överföringshastighet
811 Mbit/sekund