Du kan holde videomøder med helt op til 100 deltagere i den gratis version af Zoom.

Zoom

Populära videomöten.

av Morten Skeldal Østergaard #Program appar spel #Zoom
7.6

Zoom har blivit en mycket populär tjänst för videosamtal och videokonferenser under coronakrisen. Det beror bland annat på att det är så enkelt att komma i gång. På ett par minuter är kontot skapat och man är redo för det första videomötet.

Programmet är på engelska, men det finns så lite text att det inte spelar någon större roll. Det är lätt att förstå sig på programmet utan att kunna engelska.

I gratisversionen av Zoom kan möten med fler än två personer vara maximalt 40 minuter långa. Är det bara två som chattar går det däremot att hålla på hur länge som helst. Som mest kan 100 personer vara med i ett videomöte samtidigt.

Med en bra webbkamera blir bilden av dig klar och tydligt med en upplösning på upp till 720p. Det går att byta ut bakgrunden, så att de andra mötesdeltagarna slipper se ditt ostädade sovrum och i stället kan njuta av till exempel en sandstrand. Bäst sägs det fungera med en grön duk bakom sig, men när vi provade med ett par gröna skynken fick vi en hel del flimmer i bilderna. Märkligt nog blev det bättre när vi ställde din Zoom på att byta bakgrunden utan någon så kallad green screen. Det går även att använda en video som bakgrund – om datorn är snabb. Det kan ge en illusion av att du sitter någon helt annanstans än hemma.

Zoom har fått en del kritik för att inte ta säkerheten på allvar, men de meddelar att de arbetar med att rätta till exempelvis kryptering av videosamtalen.


+ Många funktioner
+ Bra bildkvalitet
Tidsbegränsning
På engelska

Läs mer om och hämta Zoom


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Zoom är ett enkelt och lättanvänt program för videomöten med många bra och smarta funktioner.

Specifikationer

Märke
Zoom
Funktioner
Videosnak
Operativsystem
Windows, Android, iOS
Språk
Engelsk