Symantec Norton Security Premium

Norton Security Premium

Effektivt säkerhetsprogram för alla hemmets datorer och mobila enheter

av Anders Daugaard #Program appar spel #NortonLifeLock
9.4

Norton Premium skyddar upp till tio enheter, från pc och Macintosh till pekdatorer och mobiltelefoner med Android eller iOS. Dessutom ingår 25 gigabyte lagringsutrymme på internet, familjesäkerhetsfunktioner, pc-optimering och identitetsskydd online. Alla funktioner fungerar dock inte perfekt.

De flesta funktionerna finns samlade i Norton Security för pc. Programmet är enkelt och överskådligt och skyddar mot virus, spionprogram, skadliga program och andra hot från internet. Programmet får mycket bra betyg av det oberoende testinstitutet AV-Test för dess förmåga att skydda mot all världens hot. Det är faktiskt så bra som det kan bli.

Backupfunktionen och de 25 gigabyten på internet är ett stort plus. Det går att spara många typer av viktiga filer, exempelvis e-post, kontakter, dokument, bilder och musik. Den som vil kan spara en hel enhet eller utvalda mappar.

Familjefunktionerna ska göra det tryggare för barn att surfa på internet. Föräldrarna kan övervaka hur länge barnet är uppkopplat, ta del av vad det tittar på och funktionen skyddar barnets identitet samt övervakar sökningar och sociala nätverk. Det finns många valmöjligheter för den som vill ha hjälp att skydda sina telningar. Observera att dessa inte fungerar i Mac eller iOS.

Intrycken av de övriga funktionerna är mer blandade. Väljer vi att optimera hårddisken börjar den defragmenteras, men dessvärre tar inte Norton hänsyn till om det rör sig om en hårddisk eller en SSD. Man måste alltså själv veta att en SSD inte mår bra av att defragmenteras.

Funktionen för att städa bland alla filer raderar tillfälliga Windows- och webbläsarfiler. Funktionerna motsvarar de som finns i Windows, även om de är enklare att nå här. Men något nytt tillför de i realiteten inte.

Norton Security Premium finns att köpa direkt av Norton.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Mycket hög säkerhet i upp till tio enheter, vilket gör Symantec Norton Security Premium intressant och ett av de bästa säkerhetsprogrammen. Innehåller bra backupfunktioner.

Specifikationer

Märke
NortonLifeLock
Funktioner
Antivirus, skräppostskydd, skydd mot spionprogram, onlinebackup, familjesäkerhet
Operativsystem
Windows, iOS, Android
Språk
Svenska
Övrigt
Skyddar upp till tio enheter