Sygic GPS Navigation

Navigera utan internet över hela världen.

av Morten Skeldal Østergaard #Program appar spel #Sygic
8.4

I Sygic är en på många sätt lyckad navigeringsapp för mobilen, men vissa funktioner som är gratis andra appar kostar pengar.

Ett par exempel är röstguidad navigering och realtidsdelning av rutten. Liknande funktioner kostar ingenting i appar som till exempel Google Maps. Gratisversionen av Sygic är främst avsedd som en demoversion för att den som vill ska kunna testa appen före eventuellt köp. För att få fullt utbyte av appen måste dessvärre plånboken fram.

Ett år kostar 335 kronor när vi testar. Det tycks vara någon form av rea, för ordinarie pris är 620 kronor. Efter att ha betalat får vi tillgång till en mängd funktioner, men Sygic ger sig ändå inte och lockar ändå med nya funktioner och förbättringar som vi trodde att vi redan har betalat för. Sygic vill till exempel gärna att vi betalar ytterligare 11,99 euro för månatliga kartuppdateringar i stället för de tre årliga uppdateringar som visar sig ingå i det dyra paket som vi redan har köpt.

Appen i sig är det inget fel på, tvärtom. Vägvisningen är i det närmaste perfekt med detaljerade och lättlästa kartor. Här finns inga satellitbilder men byggnader är inritade som 3d-modeller och det är sällan man behöver tveka om var det är dags att svänga av.

Efter att ha betalat för appen är en fördel att det går att hämta kartor över ett land och spara dem i telefonen. Därefter går det att använda appen utan att vara uppkopplad mot internet. Det är smidigt eftersom det kan bli dyrt att vara uppkopplas utomlands.

Sygic håller kontinuerligt koll på trafikläget för att kunna rekommendera alternativa ruttar om det är kö på originalrutten. Funktionen är i klass med motsvarigheten i konkurrenten TomTom, men när TomTom tar betalt för den i sitt abonnemang ingår den i det engångsbelopp vi har betalat för Sygic. På mindre är ett år är abonnemangskostnaden för TomTom insparad.

När man närmar sig en bensinstation kan appen visa bensin- eller dieselpriserna. Det är i sig en bra funktion, men tyvärr visas priserna i euro och inte i kronor.


+ Offlinenavigering i hela världen
+ Detaljerade kartor
Tjatar om att köpa mer

Läs mer om Sygic GPS Navigation


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Bra och detaljerade offlinekartor. Men många funktioner kostar pengar.

Specifikationer

Märke
Sygic
Funktioner
Navigation
Operativsystem
Android, iOS
Språk
Svenska