Mozilla Firefox (version 58)

Efter flera år i skuggan av Chrome är Firefox i och med den nyaste versionen åter den snabbaste webbläsaren på marknaden.

av #Program appar spel #Mozilla
9.5

Sedan webbläsarens storhetstid runt 2010-2011 har Firefox varit en webbläsare på tillbakagång. Den tidigare så populära webbläsaren blev allt långsammare och mer resurskrävande, men det var något som förändrades i slutet av 2017 när den så kallade Quantum-versionen lanserades.

Nu vinner webbläsaren med en noslängd över konkurrenterna när det handlar om att läsa in hemsidor. Det är med andra ord Firefox du ska använda om du vill ha den snabbaste webbläsaren. Det tar i genomsnitt mindre än fem sekunder att besöka en hemsida som du aldrig har besökt tidigare. Firefox är till och med snabb även med 20 öppna flikar, och det tar bara ett ögonblick att växla mellan dem.

Inkognito-funktionen är i likhet med hastigheten bättre i den nya versionen. Funktionen blockerar inte bara spårning utan du slipper även avslöja vad du klickar på. Du har också kontroll över vilka webbplatser som ska få tillgång till din webbkamera, mikrofon och position.

Det finns gott om möjligheter att personifiera utseende och funktioner i Firefox, men den överväldigande mängden funktioner och inställningar kan kännas aningen förvirrande. Det finns gott om menyer, och de första timmarna med webbläsaren får du vara beredd på en del letande och onödigt klickande innan du hittar funktionen du söker.


+ Snabb inläsning av sidor
+ Säkerhetsfunktioner
Trassliga menyer

Hämta Firefox

Fakta

  • Inläsningstid: 3,8 sekunder
  • Start med fem flikar: 6 sekunder
  • HTML5-stöd: 495/555 poäng
  • Antal tillägg: > 7 000

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Efter flera år i skuggan av Chrome är Firefox i och med den nyaste versionen åter den snabbaste webbläsaren på marknaden.

Specifikationer

Märke
Mozilla