Microsoft Edge (version 16)

Microsofts Edge ska så småningom ersätta pensionsmässiga Internet Explorer. Det är en snabb webbläsare som är lätt att använda.

av Mathias Alsted Lund Flinck #Program appar spel #Microsoft
7.6

Är batteritiden det viktigaste när du väljer webbläsare? Då ska du välja Edge. Microsofts efterföljare till Internet Explorer var långt efter konkurrenterna när den lanserades, men har med tiden både fått tilläggsprogram och fler inbyggda funktioner.

Webbläsaren är dock oöverträffad när det handlar om att spara ström, eftersom den kräver betydligt mindre arbetsminne och processorkraft än någon av konkurrenterna. Våra mät-ningar visade till exempel att det gick att strömma film under mycket mer än dubbelt så lång tid jämfört med Chrome.

De låga systemkraven innebär dessutom färre pauser och mindre väntetid när du använder den på en äldre dator. Edge klarar alla vardagliga uppgifter utan problem, som exempelvis att läsa in hemsidor i hög hastighet, trots att den inte är testets snabbaste deltagare.

Den har också svensk stavningskontroll och ett praktiskt läsläge som filtrerar bort reklam och ger en läsvänlig version av texten på en hemsida. Det finns inte lika många inbyggda funktioner som hos konkurrenterna, och i skrivande stund bara 73 tilläggsprogram.


+ Startar snabbt
+ Resurssnål
Få funktioner

Fakta

  • Inläsningstid: 5 sekunder
  • Start med fem flikar: 3 sekunder
  • HTML5-stöd: 471/555 poäng
  • Antal tillägg: < 100

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Någon gång kommer Edge säkert att blir en bra webbläsare, men där är vi inte ännu. Även om Edge är snabb finns det ytterst få tillägg till den.

Specifikationer

Märke
Microsoft