Test av Kaspersky Internet Security 2020

Kaspersky Internet Security (2020)

Omfattande säkerhetspaket för datorn.

av #Program appar spel #Kaspersky
9.6

Vill du ha ett riktigt bra och effektivt skydd mot virus under 2020 är det svårt att komma förbi ryska Kaspersky Internet Security.

I ett omfattande test som vi har gjort tillsammans med det tyska testinstitutet AV-test, slutar Kas­persky på första plats. Det ­beror framför allt på att det inte finns några svaga punkter när Kaspersky Internet Security jobbar för att stoppa skadliga program som hotar datorn.

Kaspersky stoppar inte bara ­alla former av virus som AV-test försökte tränga igenom skyddet med, det ger inte heller några ­falska varningar.

Förutom AV-Tests undersökningar av hur väl programmet stoppar virus, har vi testat hur lätt det är att använda det och om det finns några specialfunktioner. Även här klarar sig Kaspersky riktigt bra.

De mest använda funktionerna, till exempel genomsökning av datorn och uppdatering av virus­databasen, hittar vi direkt i programmets startmeny. Mer avancerade funktioner som används mer sällan finns bakom någon av de sex knapparna på startsidan. Här går det till exempel att skapa en räddningsenhet att starta datorn från om Windows bryter ihop fullständigt efter ett virusangrepp. Vi hittar även skydd mot tangentbordsinspelare, så kallade keyloggers, som spelar in alla knapptryckningar på tangentbordet.

Det finns även smidiga funktioner som automatiskt söker igenom datorn efter andra fel. Vi fick till exempel veta att vi hade ett par program som behövde uppdateras. Det kan tyckas vara en enkel funktion, men den är väsentlig för att hålla datorn säker.

Trots att det finns så många funktioner i programmet belastar det inte datorn särskilt mycket. Kaspersky Internet Security är faktiskt ett av de säkerhetspaket som tär allra minst på datorns prestanda. Detta är viktigt eftersom det då går att jobba vidare med annat medan Kaspersky går igenom ­datorn och skyddar den.

Priset som vi anger avser skydd för en enhet under ett år. Samma skydd i två år kostar 699 kronor och det finns även mycket pengar att spara genom att köpa skydd för flera enheter. Då går det även att skydda en Android­enhet mot virus.


+ Effektivt skydd
+ Många funktioner
+ Låg resursförbrukning
+ Inga falska varningar

Läs mer om Kaspersky Internet Security


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Kasperskys stora säkerhetslösning är det bästa skyddet du kan ge din dator.

Specifikationer

Märke
Kaspersky