Incomedia WebSite X5 Evolution 13

Incomedia WebSite X5 Evolution 13

Omfattande program för att göra egna webbsidor.

av Anders Daugaard #Program appar spel #Incomedia
8.7

Den som vill göra egna webbsidor, en blogg eller kanske en onlinebutik kan med fördel använda ett program för att skapa html-sidorna. WebSite X5 Evolution 13 är ett bra exempel på ett program som är till stor hjälp för att göra moderna webbplatser. Det är perfekt för den som förstår de grundläggande begreppen och hur en typisk webbplats byggs upp.

När programmet startas första gången är det bara att klicka på Start för att öppna den guide som leder en hela vägen genom webbprojektet. Guiden innehåller fem steg och börjar med några grundläggande inställningar, som till exempel vad webbplatsen heter och vilken webbadress den kommer att finnas på.

I nästa steg är det dags att välja en grundmall och det finns hundratals att välja mellan. De är uppdelade i kategorier med teman som till exempel onlinebutik, mat, resor, bilar, konst och så vidare. Urvalet är stort och bra och det går att anpassa mallarna efter eget huvud. Duger inte de som följer med finns det fler att köpa till från tillverkaren direkt inifrån programmet.

När rätt mall är vald och alla nödvändiga justeringar är gjorda ska webbplatsen byggas upp med startsida och undersidor. Därefter är det dags att fylla de enskilda webbsidorna med innehåll. Det sker genom att de objekt som ska vara med dras in på sidorna. Ett objekt kan exempelvis vara en text, en bild, ett videoklipp, fält för e-postadresser eller en gästbok. Väljer man att lägga in en bild ska den väljas från hårddisken eller som en länk till en bild på internet. Webbsidorna kan anpassas på många sätt och det går till exempel att välja att de ska anpassa sig beroende på om besökaren öppnar dem i en dator eller i en mobiltelefon.

I det femte och sista steget ska webbplatsen laddas upp till den webbserver där den ska ligga för att kunna visas på internet. Kanske ingår det plats på en sådan server i ditt internetabonnemang, annars går det att hyra in sig på ett webbhotell. Alternativt kan hela webbplatsen exporteras till en mapp på hårddisken eller sparas som ett projekt i programmet.

WebSite X5 Evolution 13 köps här direkt från tillverkaren.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

WebSite X5 Evolution är ett bra verktyg för att göra egna samt att hålla ordning på webbsidor utan att man behöver kunna html, css eller andra krångliga webbspråk. Det tar dock ett tag att lära sig dra nytta av programmets fulla potential.

Specifikationer

Märke
Incomedia
Funktioner
Gör egna webbsidor och ladda upp dem till en webbserver via ftp.
Operativsystem
Windows
Språk
Engelska