Heimdal PRO

Heimdal är en ny typ av säkerhetsprogram som fokuserar på andra hot än traditionella antivirusprogram.

av #Program appar spel #Heimdal
9.3

Heimdal är en ny typ av säkerhetsprogram som fokuserar på andra hot än traditionella antivirusprogram. Det gör att Heimdal är ett komplement till Windows Defender och andra antivirusprogram, snarare än att ersätta dem helt.

Installationen är enklast tänkbara. Sedan är det bara att starta programmet, fylla i serienumret och luta sig tillbaka. Programmet uppdaterar inte bara sig självt utan även de mest sårbara programmen i datorn. Det gör att installationen kan ta uppåt en halvtimme, beroende på vilka program i övrigt som finns i datorn.

Heimdal är på engelska, men har ett tydligt och enkelt användargränssnitt med fyra flikar. Den första fliken ger en snabb koll på säkerhetsläget, medan de andra styr varsin funktion: Blockering av hackares servrar, skydd mot hackarprogram och uppdatering av andra i datorn installerade program.

Blockeringen av farliga servrar är ett viktigt skydd för att bromsa utpressningsvirus, det vill säga virus som krypterar alla filer i datorn och kräver betalt för att låsa upp dem, samt att stoppa identitetsstölder. Enligt Heimdal skyddar systemet mot sex miljoner servrar och listan byggs på hela tiden. Värt att notera är att detta skydd inte tycks påverka prestandan på något mätbart sätt.

Uppdatering av andra program kan låta banalt, men numera är installerade program ofta mer sårbar än Windows. Därför uppdaterar Heimdal automatiskt de mest kritiska programmen så snart det finns nya versioner tillgängliga. Detta är mycket viktigt ur säkerhetssynpunkt.

Alla uppdateringar sker dessutom i bakgrunden utan att man behöver ingripa. För att uppdatera mindre kritiska program måste man dock klicka på en knapp för varje program. Här saknar vi en knapp som uppdaterar allt.

Heimdal utgör en minimal belastning av datorn. De 16 megabyte ramminne som programmet tar upp är blygsamt och när programmet inte söker igenom datorn eller uppdaterar några program är processorbelastningen mycket låg.


+ Aktiv säkerhet mot nya hot
+ Lätt att installera och använda
+ Bra uppdateringssystem
+ Minimal belastning av datorn


Heimdal Pro finns att köpa här direkt från tillverkaren

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Heimdal är en elegant lösning på moderna säkerhetsproblem. Det är lätt att använda och det belastar datorn ytterst lite. Det är ett utmärkt komplement till traditionella antivirusprogram.

Specifikationer

Märke
Heimdal
Operativsystem
Windows
Språk
Engelska