Test av Google Keep

Google Keep

Google Keep är Googles lösning för att anteckna i mobilen, surfplattan och datorn.

av Morten Skeldal Østergaard #Program appar spel #Google
8.0

Keep är Googles anteckningsfunktion. Den hör inte till de mest avancerade som finns, men den är å andra sidan mycket enkel att använda.

Alla anteckningar sparas som små gula post it-lappar på en anslagstavla. Det går att flytta runt lapparna och fästa de viktigaste överst på anslagstavlan. Det är lätt att dela en anteckning med andra för att till exempel skapa en inköpslista som alla deltagare kan lägga till och ta bort varor från.

Keep finns som ett tillägg till webbläsaren Google Chrome och syns då som en liten knapp i verktygsfältet. Ett klick på den och ett litet anteckningsfönster öppnas för en ny anteckning, som sedan sparas på webbsidan Google Keep tillsammans med en länk till den öppna webbsidan. Det är inte lika avancerat som hos konkurrenten Evernote, där det till exempel går att spara innehåll från den aktuella webbsidan, men det tillför mer funktionalitet än att bara spara webbsidan som ett bokmärke.

Av någon anledning går det inte att skriva ut från Google Keep. För att göra det måste innehållet först kopieras och sedan klistras in i ett annat program.

Keep är förstås integrerad med Googles övriga tjänster och det går bland annat att flytta en anteckning till Google Drive. Via en knapp görs anteckningen om till ett dokument som sparas i Google Drive, där den kan bearbetas vidare i Google Dokument.

Appen Google Keep för Android och iOS hör till de mest lättanvända vi har sett. Anteckningarna är tillgängliga från appens startskärm och precis som på webben kan de flyttas runt, färgläggas, redigeras och raderas. I en Androidenhet kan anteckningar i Keep läggas till som en widget på startskärmen, så att anteckningen syns utan att appen behöver öppnas först. Smart!

I både appen och widgeten finns det genvägar för att göra nya anteckningar. Man väljer vilken typ av anteckning det rör sig om, till exempel en kom ihåg-lista med små fält som kan kryssas i vartefter varorna hamnar i kundvagnen. Det går även att spara ljudklipp och bilder. Med lite vana är det lätt att skriva med fingret på skärmen för att anteckna eller rita något. Allting sparas automatiskt i appen och blir med ens tillgängligt på webben. Synkroniseringen är lika snabb som hos Googles övriga tjänster och det hela fungerar lika smidigt som vi är vana vid.

En intressant funktion är att en anteckning kan förses med tidsinställda påminnelser, så att telefonen eller Windows visar anteckningen när det är dags.


+ Lätt att använda
+ Enkelt att anteckna i mobilen
Få funktioner

Läs mer om Google Keep


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En mycket smidig lösning för att anteckna och komma ihåg viktiga saker.

Specifikationer

Märke
Google
Operativsystem
Android, iOS, Windows, webbläsare
Språk
Svenska