Google Chrome (version 64)

Det går att anpassa Chrome helt efter dina behov tack vare de tusentals tilläggsprogram som finns i webbläsarens webbshop.

av #Program appar spel #Google
9.5

Mer än 60 procent av världens internetanvändare klickar på den fyrfärgade Chrome-logotypen när de ska surfa ut på internet. Det är inte någon tillfällighet eftersom Googles webbläsare var en av de bästa då den lanserades, och den fortsätter alltjämt att vara det.

Chrome klarar de viktigaste uppgifterna strålande: gränssnittet är överskådligt och hemsidan blir inläst ganska snabbt. En del sidor läser Chrome faktiskt in snabbast av alla, och det är sällan som webbläsaren inte kan visa allt innehåll.

Eftersom webbläsaren är så populär, finns det webbsidor som är specialgjorda för den. Hastighet och tillförlitlig visning av webbplatser är dock inte Chromes trumfkort, däremot att den innehåller betydligt många fler funktioner än konkurrenterna. I de överskådliga menyerna finns allt från en översikt över nyligen besökta hemsidor till en informationssida som visar hur mycket minne de olika flikarna har roffat åt sig.

Om de inbyggda funktionerna inte är tillräckliga, är det bara att gå till den enorma katalogen med tilläggsprogram som gör det möjligt att få en funktionsmässigt personlig webbläsare så att du får ut ännu mer av dina hemsidesbesök. Den senaste titten visar att det finns fler än 16 000 små program att bygga ut webbläsaren med. Dessa inkluderar bland annat ordböcker, anteckningsblock och verktyg för att komma ihåg inloggningsuppgifter till webbplatser. Alla dessa tillägg och extrafunktioner har dock ett pris – de gör Chrome till en av de mest resurskrävande webbläsarna.

Detta gäller framför allt vid uppspelning av videoinnehåll, då webbläsaren lägger beslag på en betydande del av datorns resurser i fråga om arbetsminne och processorkraft. Det innebär dessutom att batteritiden på en bärbar dator blir sämre om du väljer att använda Chrome som webbläsare.


+ Många tillägg
+ Användarvänligt
Resurskrävande

Hämta Chrome

Fakta

  • Inläsningstid: 4,2 sekunder
  • Start med fem flikar: 5 sekunder
  • HTML5-stöd: 528/555 poäng
  • Antal tillägg: > 16 000

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En webbläsare som klarar alla format och tekniker, samtidigt som den är snabb och otroligt enkel att använda.

Specifikationer

Märke
Google
Funktioner
Poppuppblockering, privat surfning, lösneordshanterare, flikar, tillägg, åtkomst till Googles alla funktioner
Språk
Svenska
Övrigt
HTML5 testat med : https://html5test.com