Test av F-Secure Safe

F-Secure Safe (Android)

Komplett säkerhetspaket till mobilen.

av #Program appar spel #F-Secure
8.5

F-Secure SAFE är en Androidenhets svar på ett komplett säkerhetspaket till Windows. Android är ett mobilt operativsystem med många möjligheter och stora friheter för användarna, men det leder dessvärre också till att det finns många sätt för oheder­liga typer att utnyttja operativsystemets svagheter. Därför måste en Androidenhet skyddas med en säkerhetsapp, och det är här som F-Secure SAFE kommer in i bilden. Vi har testat appen tillsammans med det tyska antiviruslabbet AV-Test.

Innan det går att använda SAFE måste man logga in på tjänsten My F-secure. Det kostar inget, men är lite irriterande eftersom det inte går att testa appen utan ett konto.

Det visar sig dock att F-Secure ­SAFE ger ett utmärkt skydd av tele­fonen och det stoppar nästan alla skadliga appar vi utsatte telefonen för. Tyvärr fick vi en del falsklarm ­också.

Appen innehåller ett antal smarta extrafunktioner: Det går till exempel att ställa in hur dina olika enheter får användas. Genom att logga in på kontot hos F-Secure i en webbläsare går det att begränsa hur ett barn får använda mobilen. Det är också här det går att se var telefonen finns om du inte hittar den. Den sistnämnda funktionen fungerar dock minst lika bra i Androids egen telefonhittarfunktion.

Till SAFE följer det med ytterligare en app – en säker webbläsare som skyddar telefonen och dig mot webbsidor med potentiellt farligt innehåll.

När appen är installerad fungerar den i 31 dagar. För fortsatt användning krävs det en helårsprenumeration för 145 kronor. Det går även att skydda tre enheter (telefon, pc, surfplatta) för 649 kronor per år.


+ Skyddar tre enheter
+ Säker webbläsare
Falsk säkerhetsvarning

Läs mer om F-Secure Safe


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

F-Secure SAFE ger ett effektivt skydd av telefonen, men det finns andra säkerhetsappar som är billigare.

Specifikationer

Märke
F-Secure
Funktioner
Mobil säkerhet
Operativsystem
Android
Språk
Svenska