Evernotes Web Clipper forvandler indhold fra hjemmesider til dine personlige noter.

Evernote

Ett klassiskt verktyg för att anteckna på alla plattformar, från mobilen till webbläsaren i datorn.

av Morten Skeldal Østergaard #Program appar spel #Evernote
8.5

Evernote har länge varit en av de bästa anteckningstjänsterna. Till en början var de flesta funktioner gratis, men det kostar ju pengar att utveckla och underhålla ett program, så i dag får du betala om du vill använda Evernote på fler än två enheter. Premiumversionen av Evernote kostar 43:25 kronor i månaden. Då höjs datamängden per månad från 60 megabyte till 10 gigabyte och den maximala storleken för en anteckning ökar från 25 till 200 megabyte. Dessutom kan programmet användas på ett obegränsat antal enheter.

Gratisversionen fungerar emellertid alldeles utmärkt – om du nöjer dig med att använda Evernote i exempelvis datorn och mobiltelefonen. Tjänsten är fortfarande bra och överskådlig, och mycket enkel att använda.

I en dator delar Evernote upp skärmen i tre kolumner. Den första innehåller alla anteckningsböcker. I den andra kolumnen visas den aktuella anteckningsboken och i den tredje den anteckning du använder.

En av de mest lyckade funktionerna i Evernote är Web Clipper, som är ett tillägg som finns till de vanligaste webbläsarna. Med Web Clipper går det att klippa ur innehåll från webbsidor – antingen hela webbsidan eller kanske bara texten från till exempel en nyhetsartikel.

Evernote för Windows finns som en app att hämta från Windows Store. Eftersom den är rätt avskalad är det egentligen bättre att använda Evernote i webbläsaren, så till vida du inte behöver nå anteckningarna när datorn inte är ansluten till internet.

Trots att gratisversionen av Evernote har skalats av rejält de senaste åren, är den fortfarande en mycket lyckad anteckningstjänst. Det går utmärkt att installera appen Evernote i mobiltelefonen och pekdatorn och använda dem tillsammans med webbversionen, för att på så sätt kringgå begränsningen med två enheter. De 60 gigabyte som står till buds i gratisversionen räcker garanterat för de allra flesta.


+ Många funktioner
+ Urklipp från webbsidor
Begränsad gratisversion

Läs mer om Evernote


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Begränsningarna till trots är gratisversionen av Evernote en av de bästa anteckningstjänsterna.

Specifikationer

Märke
Evernote
Operativsystem
Android, iOS, Windows, webbläsare
Språk
Svenska