Test av eM Client Free

eM Client Free

E-postprogrammet som kan konkurrera med Microsoft Outlook

av #Program appar spel #eM Client
9.0

Detta test är en del av det jämförande testet av e-postprogram i PC-tidningen 2/2018.

E-postprogrammet eM Client är ett program som är behagligt att använda från första stund. Första gången programmet startas tar det dig i handen och börjar att fråga om du vill ha ett klassiskt, modernt eller mörkt utseende på gränssnittet. Därefter skriver du in din e-postadress och lösenord, varefter eM Client själv hämtar resten av konfigurationen från din e-postleverantör.

Efter en snabb synkronisering är programmet klart att användas.

Utseendemässigt påminner eM Client en hel del om Microsoft Outlook både i fråga om gränssnittets uppbyggnad och utseendet på enskilda detaljer: till vänster finns menyn med dina konton och mappar, i mitten en lista med dina meddelanden och till höger innehållet i det meddelande som är markerat. Det är tydligt och mycket intuitivt att arbeta med.

Den inbyggda kalendern innehåller bland annat funktioner för att baka samman flera kalendrar i olika färger, och det är mycket enkelt att synkronisera med bland annat Google-kalendrar. Det enda som krävs är en markering vid kalendern när du kopplar ditt Google-konto till programmet. Det kan knappast bli enklare.

Chattfunktionen fungerar bara med Google Chat och Jabber, som du troligtvis aldrig har hört talas om. Det är överskådligt, men överflödigt.

Om datorn har en pekskärm, kan du med fördel köra eM Client i pekskärmsläge genom att klicka på fingret i menyfältet bredvid minimera-knappen. Då ändras utseendet på gränssnittet med större mellanrum mellan knappar och meddelanden, vilket gör dem enklare att träffa. Mycket praktiskt tänkt!

Det är enkelt att synkronisera med exempelvis Google Kalender och det går att välja vad av kontakter, e-post och kalender som ska synkroniseras med eM Client.

Sökfunktionen är fantastiskt snabb, och med de avancerade sökfunktionerna går det att sortera efter ämnen, meddelandeinnehåll eller bifogade filer.

Kontaktlistan erbjuder en mycket praktisk funktion, som visar en överskådlig meddelandehistorik för dina kontakter. Det är smart om du letar efter ett meddelande från en specifik person, men inte kan komma på något i innehållet att söka efter.

Om du får ett meddelande på ett främmande språk, kan du – via Bings översättningsverktyg – få en svensk översättning av innehållet i meddelandet. Den översatta texten kommer inte att bli perfekt men ger en fingervisning vad meddelandet handlar om. Det är väldigt praktiskt.


+ Automatisk backup
+ Kontaktlista med meddelandehistorik
+ Enkel och snabb installation
Gratisversionen har bara stöd för två e-postkonton

Läs mer om eM Client

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett program som är enkelt att installera, överskådligt och med många användbara funktioner. Har tyvärr bara stöd för två konton.

Specifikationer

Märke
eM Client