Test av Disney+

Disney+

Strömma Kalle och hans gäng.

av Morten Skeldal Østergaard #Program appar spel #Disney
8.4

Disney+ är Disney-koncernens nya strömningstjänst med högkvalitativt innehåll från flera av världens mest berömda filmstudior.

Vi har testat Disney+ som en app i en Androidtelefon, via webbläsaren i en dator och i en iPad. Under den månad som vi har testat tjänsten har allt flutit på helt utan tekniska problem. Vi har strömmat film i 4K och tittat på olika filmer på tre enheter samtidigt. I alla lägen har bildkvaliteten varit av högsta klass.

Skillnaden mellan Disney+ och andra strömningstjänster är att Disney redan från början äger tillräckligt med innehåll för att fylla tjänsten. Här finns allt från Disneys första långfilm Snövit (1937) till de senaste succéfilmerna som Toy Story 4 och Frozen II. Barn i alla åldrar behöver bara ta en titt på startsidan för att entusiastiskt hitta massor med spännande innehåll. För lite äldre finns det innehåll från filmbolag som Disney har köpt under åren, till exempel Star Wars, Marvels superhjältar och 30 säsonger av The Simpsons.

Tro nu inte att det bara finns tecknat innehåll och annan lättsmält actionunderhållning här. Det finns även mängder med dokumentärer och tv-serier. För lite mer mogen smak är det dock mest naturfilmerna från National Geographic som gäller. Utbudet är amerikanskt och Disneyfierat. Här finns inget annat än det som Disney skyddar med sitt paraply, och jodå – båda filmerna med Mary Poppins finns.

Vad som är mindre lyckat är att undertexterna ibland är lätt konstiga. Det är också synd att Disney inte erbjuder någon gratisperiod. Den som vill prova måste alltså betala för minst en månad. Tjänsten är visserligen billigare än andra strömningstjänster och det går att spara några kronor på att teckna ett helårsabonnemang.


+ Hög kvalitet på innehållet
+ Billigt
Få genrer
Språkfel i undertexter

Läs mer om Disney+


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Disney+ är en bra strömningstjänst för alla som gillar tecknad film, superhjältar och Star Wars och som nöjer sig med det.

Specifikationer

Märke
Disney
Funktioner
Videostreaming
Operativsystem
Windows, Tizen, Android, iOS, Android TV m.fl.
Språk
Svenska, engelska