Brave

Brave är en webbläsare som fokuserar på att skydda användaren från att avslöja för mycket om sig själv till annonsörer. Den stoppar poppuppfönster och annonser.

av #Program appar spel #Brave
6.0

Webbläsaren Brave bygger på Googles webbläsare Chromium, som baseras på öppen källkod. Bakom Brave står en av grundarna av Mozilla Project, som är mest kända för sin webbläsare Firefox. Det nya med Brave är att den innehåller spärrar för att stoppa reklam på webbsidor. Samtidig delar den ut mindre information om användarna till annonsörer och ger större möjligheter att vara anonym på internet.

I vårt test av HTML5 och JavaScript får Brave i stort sett samma poäng som Google Chrome, vilket inte är så konstigt eftersom båda webbläsarna bygger på Chromium. Däremot skiljer sig starttiderna mycket åt mellan de båda programmen. Brave behöver dryga tio sekunder på sig att komma i gång, medan Chrome är klar på lite över en sekund.

Brave ser mycket enkel ut och här finns inga störande delar, verktygsfält eller onödiga menyer. Den blockerar automatiskt poppuppfönster, innehåller en bra lösenordshanterare och det går att öppna webbsidor i flikar. Brave finns bara på engelska, men till vardags spelar inte det särskilt stor roll.

Brave ska ses som ett komplement till en mer traditionell webbläsare eftersom det ännu inte finns några tillägg till den.

HTML5-test: 492 av 555

JavaScript-test: 159,89

 

Hämta Brave här!

 

 

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Brave tar god tid på sig att starta, men väl i gång går det snabbt. Den finns bara på engelska och det finns inga tillägg att hämta. Rekommenderas som ett komplement till en annan webblösare.

Specifikationer

Märke
Brave
Funktioner
Reklamblockering, poppuppblockering, privatsurfning, lösenordshantering, flikar
Språk
Engelska
Övrigt
Javascript testat med: http://browserbench.org/JetStream