AVG för Android

AVG Antivirus för Android

Bra säkerhetsapp, men inte i topp.

av Morten Skeldal Østergaard #Program appar spel #AVG
7.2

AVG Antivirus är inte någon dålig säkerhetsapp för Android, men i Play Butik finns det mängder med konkurrenter ett skärmtryck bort och det finns bättre säkerhetslösningar, även sådana som är gratis.

Vi har testat AVG Antivirus för Android i samarbete med det oberoende tyska testinstitutet AV-Test, som har lång vana av att testa säkerhetsprogram för både datorer och mobiltelefoner.

I den tekniska delen av testet kontrolleras appens förmåga att fånga upp skadliga appar och att stoppa dem innan de gör någon skada i telefonen. AVG Antivirus visade sig stoppa 98,9 procent av de senaste skadliga apparna och 99,3 procent av de farliga appar som har varit i omlopp under de senaste veckorna. Eftersom det finns andra säkerhetslösningar som stoppar alla skadliga appar innan det är försent, är resultatet inte tillräckligt bra.

AVG Antivirus är annars en utmärkt app som innehåller många vettiga funktioner. Allt är organiserat på ett överskådligt och lättanvänt sätt, och de flesta av funktionerna kan startas direkt från appens startsida.


+ Lätt att använda
+ Bra funktioner
Inte tillräckligt effektiv

Läs mer om AVG Antivirus


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

AVG Antivirus gör sitt arbete och appen är lätt att använda. Men den stoppar inte tillräckligt många hot för att få godkänt.

Specifikationer

Märke
AVG
Funktioner
Antivirus för Android
Format
App
Operativsystem
Android
Systemkrav
Minst Android 5.0
Språk
Svenska