Test av Avast Mobile Security

Avast Mobile Security

Billig säkerhetslösning för Android.

av #Program appar spel #Avast
7.4

Med Avast Mobile Security kan du känna dig säker när du använder din Androidtelefonen. Appen lyckades nämligen fånga upp samtliga virus som vi utsatte den för under vårt test.

Vi har testat Avast Mobile Security tillsammans med det oberoende tyska testinstitutet AV-Test, som har genomfört ett mycket omfattande test av Avast. Det enda problemet som uppstod under testerna var Avast gav en falsk varning när det trodde att en säker app var ett hot mot telefonen. En fördel å andra sidan är att den inte har någon mätbar påverkan på telefonens batteritid.

Det är extremt enkelt att använda Avast Mobile Security. Huvudfunktionen att stoppa och leta efter virus tar upp ungefär en tredjedel av appen. Det är bara att trycka på den orangefärgade knappen för att kontrollera telefonen. Det finns ytterligare några funktioner som kan förbättra telefonens prestanda – det går till exempel att rensa ramminnet och ta bort onödiga filer som tar upp plats i onödan.

Avast finns i en gratisversion som dessvärre är översållad av reklam. Den fungerar visserligen bra, men reklamen är påträngande. 108 kronor för det första året är definitivt prisvärt för att få ett effektivt skydd av telefonen – och för att slippa reklamen.


+ Stoppade alla virus
+ Låg prestandabelastning
En falsk varning

Läs mer om Avast Mobile Security


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Avast Mobile Security stoppar effektivt alla hot mot mobiltelefonen. Ett prisvärt skydd för att hålla mobilen fri från virus.

Specifikationer

Märke
Avast
Funktioner
Antivirusapp
Operativsystem
Android
Språk
Svenska