Optimeringsprogrammet WinOptimizer 2019 städar datorn mycket noggrant.

Ashampoo WinOptimizer 2019

Ett optimeringsprogram som tar bort onödiga filer och gör datorn snabbare.

av Henrik Ræder Clausen #Program appar spel #Ashampoo
7.5

Som de flesta har märkt vid det här laget behöver Windows underhållas. Dåliga installationsprogram, tillfälliga filer och onödigt många udda funktioner gör att Windows blir allt långsammare med tiden. WinOptimizer är ett program som försöker råda bot på detta genom att städa, trimma och optimera operativsystemet.

Installationen är enkel och programmet är faktiskt gratis, även om det står på hemsidan att det kostar 279 kronor. Det serienummer som behövs kommer via e-post så fort man uppger sin e-postadress. Den som har använt andra av Ashampoos program får numret direkt i webbläsaren. Programmet är på svenska och tyskt chosefritt från glada färger och avancerad design.

I programmet är det bara att trycka på en knapp för att låta det analysera datorn. Det går snabbt och den första städningen är klar på ett par minuter. Beroende på datorns kondition kan åtskilliga gigabyte frigöras från hårddisken.

Den som vill mer har hela 26 moduler att ta till för ytterligare städning. Det går att testa hårddiskens prestanda och hälsa, optimera starten av Windows, ta bort onödiga teckensnitt och mycket annat. Modulerna är lätt att använda även om de innehåller mängder med obskyra detaljer. Allt är dock på svenska.

Jämfört med den kommersiella versionen av WinOptimizer 16 saknas vissa funktioner. Den viktigaste är hantering av webbläsartillägg. Andra är till exempel defragmentering och dubblettsökning.

Överdriver problemen

Den enda invändningen är egentligen att WinOptimizer överdriver problemen. Startskärmens röda färg och tusentals fel känns ganska hotfull men när man tar en titt på problemen är de oftast av de lättare slagen, till exempel cookiefiler eller bortglömda registerposter i Windows register. Raderas allting okritiskt frigörs visserligen mycket plats på hårddisken, men samtidigt försvinner sparade inloggningsuppgifter i webbläsaren.

En liten detalj är att översättningen till svenska haltar lite här och där. Eller vad sägs om funktionen för att leta reda på resurssvin?


+ Noggrant och lättanvänt
+ Många funktioner
+ På svenska
Överdriver problemen

Läs mer om Ashampoo WinOptimizer 2019


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Lättillgängligt optimeringsprogram som är lika bra på snabb som noggrann städning av datorn.

Specifikationer

Märke
Ashampoo
Funktioner
Optimering
Format
-
Operativsystem
Windows 7 / 8 / 10
Systemkrav
60 MB
Språk
Svenska