Test av Ashampoo Uninstaller 8

Ashampoo Uninstaller 8

Ett program som avinstallerar program, webbläsartillägg och andra filer.

av #Program appar spel #Ashampoo
9.4

Ashampoo Uninstaller 8 städar snabbt och effektivt bort installerade program. Det kan även inaktivera funktioner i Windows samt städa bort cookiefiler, tillfälliga filer och liknande. Dessutom övervakar Uninstaller 8 alla nya installationer, så att verkligen allt kan tas bort när programmen sedan avinstalleras.

Efter en snabb installation visas huvudskärmen med information om installerade program, webbläsartillägg och Windows-funktioner. Genom att klicka på en av kategorierna visas en lista med de program eller funktioner som kan tas bort. Listorna kan sorteras efter namn, installationsdatum, storlek eller betyg. Detta gör det lätt att exempelvis avinstallera program som tar mycket plats.

Krånglig process, bra resultat

Medan man går igenom listorna är det bara att bocka för det som ska bort. När det är klart är det bara att klicka på knappen Avinstalleras. Uninstaller försöker först ta bort programmen automatiskt och under tiden bjuds man på rika möjligheter att njuta av den mångfald av installationsprogram som uppenbarligen finns. Efter autostädningen kör Uninstaller ett varv till för att städa bort eventuella rester.

Avinstallation är inte alltid en enkel procedur. Under våra tester har det hänt ett par gånger att Uninstaller avstannar och måste startas om. Vi saknar också en funktion för att hoppa över en avinstallation och fortsätta med nästa i stället särskilt som Uninstaller efter omstart kan fortsätta där det slutade. Resultatet efter 100 avinstallerade program är dock utmärkt: 17 gigabyte mer ledigt utrymme på hårddisken och en dator som startar märkbart snabbare.

Uninstaller har nio bonusfunktioner för att bland annat trimma registret, ta bort tillfälliga filer och radera onödiga startprogram. De är alla enkla att använda, och även om de inte är lika avancerade som i regelrätta systemoptimeringsprogram fungerar de bra för att frigöra hårddiskutrymme och fräscha upp Windows.

+ Bra översikt
+ Kan radera mycket på en gång
+ Tar bort webbläsartillägg
+ Bra extraverktyg
Några givna funktioner saknas

Ashampoo Uninstaller 8 köps direkt från Ashampoo

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

För dig som provar många program är Ashampoo Uninstaller 8 ett effektivt och välkommet program för att städa i datorn.

Specifikationer

Märke
Ashampoo
Funktioner
Avinstallation, städning
Operativsystem
Windows 7, 8, 10
Systemkrav
50 MB diskutrymme
Språk
Svenska