Ashampoo UnInstaller 7

Med Ashampoo UnInstaller 7 går det att avinstallera flera program samtidigt, men användarvänligheten är inte i topp. Det krävs att man sitter vid datorn hela tiden.

av #Program appar spel #Ashampoo
8.2

En funktion som fortfarande haltar ­lite i Windows är avinstallation av program. En stor brist är till exempel att det inte går att ta bort flera program samtidigt.

Det går dock att lösa med Ashampoo UnInstaller 7. Det är bara att bocka för vilka program i datorn som ska avinstalleras och låta UnInstaller sköta resten. Det är lika enkelt som det låter och det hjälper förstås att det är på svenska.

Användargränssnittet är överskådligt och det går att sortera programmen i datorn på olika sätt, till exempel efter storlek eller installationsdatum. Det gör det mycket lätt att hitta stora program som kan tas bort för att frigöra utrymme. Det går även att ­söka efter specifika program som ska ­raderas.

Själva avinstallationen går ganska trögt, särskilt när flera program ska raderas på samma gång. Under avinstallationen måste man flera gånger svara på diverse frågor om huruvida programmets alla filer ska tas bort och om datorn ska startas om när ett program är raderat.

Under de första försöken hände det också att programmet avstannade i väntan på att vi skulle godkänna avinstallationen av något program. Man måste alltså sitta med vid datorn medan programmet jobbar, vilket vi gärna hade sluppit.

Notera att priset är sänkt från 369 kronor när detta skrivs.


+ Enkel sortering
+ Avinstallera flera program
Krångliga avinstallationer

Läs mer om och köp Ashampoo UnInstaller 7

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

UnInstaller 7 innehåller många fina funktioner och det går att ta bort flera program samtidigt, men lite krångligt att använda är det.

Specifikationer

Märke
Ashampoo
Operativsystem
Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7
Språk
Svenska + 26 språk till