Ashampoo Snap 10

Ett bra program för alla som behöver ta många bilder av det som visas på skärmen.

av #Program appar spel #Ashampoo
9.2

Det är inte särskilt svårt att ta en bild av det som visas på skärmen, en så kallad skärmbild eller skärmdump, men när man som vi gör det flera gånger om dagen duger det inte att trycka på Prt Scr. Visserligen går det att ta en bild av ett fönster med Alt+Prt Scr, men det är ganska knöligt att behöva öppna bilderna i efterhand. För den som ofta tar skärmbilder behövs det ett program som samlar bilderna och där det går att bearbeta dem.

Ashampoo Snap 10 är ett litet program med många funktioner för att ta skärmbilder på alla upptänkliga vis. Det går förstås att ta bilder av enstaka fönster, men också av hela eller delar av skärmen. Därefter kan bilderna redigeras.

Programmet är uppbyggt kring en toppmeny med elva knappar som vecklas ut när man pekar på dem. Snap 10 är enkelt att använda och innehåller tillräckligt med funktioner för att klara de tuffaste jobben.

Bland nyheterna i den här versionen finns videoinspelning i upplösningar upp till 4K. Det går att göra om videoklipp till animerade gif-bilder, spela in kommentarer till filmerna och mycket annat.


+ Många funktioner
+ Lätt att använda
+ Bildbehandling


Ashampoo Snap 10 finns att köpa direkt från Ashampoo

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

De flesta klarar sig med de verktyg som finns i Windows för att ta bilder av skärmen, men den som har lite högre ambitioner behöver ett program. Ashampoo Snap 10 är ett bra program att börja med.

Specifikationer

Märke
Ashampoo
Funktioner
Ta en bild av hela eller en del av skärmen, spela in video av det som visas eller spela in sekvenser i de senaste spelen och redigera sedan direkt i programmet.
Operativsystem
Windows 10, Windows 8.1, WIndows 8, Windows 7
Systemkrav
Varje dator som klarar ett av ovanstående operativsystem med rimlig hastighet.
Språk
Svenska (och 30 språk till)
Övrigt
Vissa funktioner kräver internetanslutning