Test av Ashampoo Photo Commander 16

Ashampoo Photo Commander 16

Lättanvänt fotoprogram med många verktyg, både automatiska och mer avancerade.

av #Program appar spel #Ashampoo
8.5

Ashampoo Photo Commander 16 är den nya versionen av Ashampoos bildbehandlingsprogram. Det finns otroligt många program för att visa och behandla bilder och det kan verkligen vara svårt att veta vilket man ska satsa på. För den som inte har väldigt höga ambitioner är Ashampoo Photo Commander ett utmärkt val.

I början känns programmet ganska rörigt. Ashampoo känner nog det på sig och därför finns det en hjälp som guidar en genom huvudsidan. Programmet är dessutom på svenska, vilket förstås hjälper till. Tydligt är dock att Ashampoo på tyskt vis värdesätter effektivitet högre än elegans.

Det finns en snabbfix som samlar de mest använda och smartaste verktygen för bildbehandling. Här går det till exempel att ta bort röda ögon, optimera färger och kontrast samt beskära och rotera bilder. Allt presenteras rakt av i ett mörkt användargränssnitt utan snygga ikoner eller klatschiga färger. Det tilltalar säkert vissa, men det är lätt att gå bort sig bland all text och små ikoner. Tur då att programmet kan provas gratis i tio dagar.

Autofunktionen för att optimera färger och kontrast fungerar riktigt bra. Grådaskiga bilder som togs under molniga dagar får nytt liv med lite gladare färgtoner och bättre kontrast. Det blev definitivt bättre än när vi själva försökte pilla med bilderna. Programmet kan även ta bort brus och andra oklarheter i bilder.

Alla autofunktionerna är dock ganska avancerade och kräver en del av datorn. De kan vara långsamma, men oftast är det värt att vänta på resultaten.

 

Originalbilden är tagen en molnig dag med mycket snö.
Den färdiga bilden har endast bearbetats med autofunktionerna i Photo Commander 16.


+ Bra autofunktioner
+ På svenska
Långsamt
Lite rörigt

Läs mer om och köp Ashampoo Photo Commander 16

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ashampoo Photo Commander är enkelt att använda – när man har vant sig vid det lite röriga användargränssnittet. Många bra autofunktioner.

Specifikationer

Märke
Ashampoo
Funktioner
Bildvisning, bildbehandling
Operativsystem
Windows 10, Windows 8, Windows 7
Språk
26 språk, däribland svenska