Ashampoo Backup Pro 12

Ashampoo Backup Pro 12 gör det relativt smärtfritt att ta backup av antingen hela datorn eller enskilda mappar.

av #Program appar spel #Ashampoo
6.6

Vem tycker om att ta backup? De är förmodligen lika lätt räknade som myggor i januari. Men om hårddisken går sönder och filerna på den försvinner är det guld värt att ha en backup.

Lite mindre trist att ta backup blir det med Ashampoo Backup Pro 12. Det är enkelt att använda och det innehåller alla funktioner som behövs för att säkerhetskopiera hela hårddisken eller bara enskilda mappar.

Programmet passar väl för den som aldrig har tänkt tanken på att ta en backup. Programmet är på svenska och det är pedagogiskt uppbyggt i steg där det håller en i handen genom hela processen. Man börjar med att skapa en så kallad säkerhetsplan. Därefter väljer man var säkerhetskopian ska sparas och vad som ska kopieras. Här ombeds vi välja den drivrutin som ska inkluderas i säkerhetskopian. Det är obegripligt, men det betyder att vi ska välja den enhet som ska säkerhetskopieras.

Det går att spara en backup på en lokal enhet, en extern hårddisk eller till en internetlagringstjänst (Dropbox, OneDrive eller Google Drive). Det går även att välja om filerna ska komprimeras och om backupen ska krypteras för extra säkerhet.

Vill du ha ett program som gör det smärtfritt att ta backup utan att du behöver gå igenom en massa inställningar, är Ashampoo Backup Pro 12 ett vettigt val. Passa i så fall på nu eftersom priset är sänkt från ordinarie 489 kronor till 294 när detta skrivs. Å andra sidan finns det flera gratisprogram som gör precis samma sak utan att vara särskilt mycket mer komplicerade.


+ Lätt att använda
+ Många funktioner
Det finns billigare alternativ
Udda språkbruk


Ashampoo Backup Pro 12 finns att köpa här direkt från Ashampoo

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Vill du ha ett enkelt och effektivt backupprogram och klarar dig utan de mest avancerade funktionerna är Ashampoo Backup Pro 12 ett vettigt val.

Specifikationer

Märke
Ashampoo
Funktioner
Backup
Operativsystem
Windows 10, Windows 8 / 8.1, Windows 7
Språk
Svenska