Det är lätt att följa med i backupprocessen.

Ashampoo Backup Pro 11

Enkelt och effektivt backupprogram.

av #Program appar spel #Ashampoo
9.5

Med Ashampoo Backup Pro 11 i datorn går det att sova lugnt om nätterna. Sällan har vi stött på ett så enkelt sätt att ta backup av hela datorn, eller enstaka mappar eller filer om man hellre vill det.

Första gången ställer programmet en rad frågor om backupen, men när det är avklarat körs programmet så diskret i bakgrunden att det knappt märks. Det är översatt till svenska, vilket förstås är bra. I vissa lägen är dock översättningen skum. När det är dags att välja vad som ska säkerhetskopieras ombeds vi att ”Välja den drivrutin som du vill inkludera i din säkerhetskopia.” Tämligen oklart, men om man tar det lugnt förstår man vad det handlar om eftersom programmet är så pass logiskt uppbyggt.

Det går att ställa in precis när säkerhetskopieringen ska ske och hur länge backuperna ska sparas. För att återställa filer är det bara att klicka på Återställa, varpå filerna återställs från backupen. Säkerhetskopiorna kan sparas på en extern hårddisk, en NAS, på Dropbox och så vidare. Här finns även några för oss mer obskyra alternativ som till exempel Deutsche Telekoms MagnetaCLOUD… Något vi får stå ut med eftersom programmet är tyskt.

Själva säkerhetskopieringen märks knappt när vi testar och datorn påverkas inte det minsta. Det kan knappast bli enklare att ta kopior av värdefulla filer, något som blir allt viktigare i dessa tider av ständigt fler kidnapparvirus.


+ Lätt att ställa in
+ Märks inte
+ Överskådligt


Ashampoo Backup Pro 11 finns att köpa direkt från Ashampoo

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Det går knappast att säkerhetskopiera på ett enklare sätt.

Specifikationer

Märke
Ashampoo
Funktioner
Backup
Systemkrav
Windows 7, Windows 8, Windows 10
Språk
Svenska