Du kan styre app'ens indstillinger fra Systembakken.

ErgonomicScrollApplication

Enkel app som automatiserar mushjulet.

av #Program appar spel #Annan
8.3

Windows innehåller många funktioner som kan hjälpa personer med speciella behov. En detalj som det inte finns någon hjälp kring är musens rullhjul. Det är här som Windowsappen ErgonomicScrollApplication kommer in i bilden. Den är en tänkt att hjälpa dig som på grund av exempelvis gikt har det svårt att använda mushjulet. Appen kan dock vara till hjälp för alla andra också.

Appen hämtas från Microsoft Store i Windows. Den kostar pengar, så det behövs ett kreditkort för att köpa den.

Den lilla appen med det långa namnet har en enda funktion: Den gör det möjligt att rulla vertikalt på till exempel en webbsida enbart genom att ge mushjulet en liten knuff.

När man rullar låser appen rullningen i den riktning man rullade och fortsätter att göra så tills handlingen avbryts genom att pekaren rörs lite i sidled eller via ett kortkommando. Det går alltså att rulla genom långa webbsidor eller dokument enbart genom att rulla ett enda hack på mushjulet. Det skonar om inte annat pekfingret, men även alla de känsliga småmusklerna i handen.

Det hela kräver viss tillvänjning eftersom rullriktningen inte ändras även om man rullar åt andra hållet. Pekaren måste föras lite åt sidan för att rullningen ska stoppas. Efter ett tag känns det dock naturligt.

Det enda vi kan klaga på är priset. 27 kronor är bra betalt för en enda liten extrafunktion i Windows


+ Mindre jobb för pekfingret
+ Enkel att använda
Dyrt för en enda funktion
På engelska

Läs mer om ErgonomicScrollApplication


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Tillför en mycket bra och ergonomisk funktion i Windows, särskilt för den som har ont i lederna.

Specifikationer

Märke
Annan
Funktioner
Extra musfunktion
Operativsystem
Windows 10
Språk
Engelska