Programmet visar en praktisk lista med dina handlingar, så att du snabbt kan hoppa bakåt om du råkar göra något fel.

Shotcut

Shotcut är ett bra redigeringsprogram, men det finns mer användarvänliga alternativ.

av #Program appar spel #Andre
8.0

Shotcut är ett gratisprogram som baserar sig på öppen källkod. Det är kort och gott ett fullskaligt videoredigeringsprogram, och det är svårt att förstå att det kan vara gratis eftersom det är sprängfyllt med professionella funktioner.

Det går att använda Shotcut som det är, men det går att flytta omkring gränssnittets olika komponenter och exempelvis flytta tidslinjen längst upp på skärmen eller helt utanför arbetsfönstret.

Det finns ett imponerande utbud av övergångar och inställningar, till och med så pass avancerade funktioner som att ändra färgmättnad och kontrast i klippen så att filmen får en enhetlig stil. Du väljer bara ett klipp och lägger på de filter som du vill använda för att ändra ljud eller bild. Det går även att favoritmarkera filter så att de alltid finns nära till hands.

Som nybörjare av Shotcut lär man sig snabbt att uppskatta att det på höger sida finns en lista med alla de senaste sakerna man har gjort. Detta gör det enkelt att hoppa även långt bak i arbetsprocessen om du upptäcker att du har gjort något galet.

När du är färdig kan filmen exporteras i ultra hd. Faktum är att det knappt finns någon begränsning för hur du exporterar den färdiga filmen. Det finns färdiga inställningar för exempelvis YouTube (även att du själv måste ladda upp filmerna), och det står dig fritt att skapa egna exportinställningar. Jag försökte på skoj att spara ett klipp fyra gånger större än ultra hd. Det fick datorn att låsa sig vid en procent, men Shotcut protesterade aldrig. Så länge som du håller dig till de färdiga exportmallarna lär det aldrig vara några problem. Shotcut finns översatt till en rad olika språk men tyvärr ännu inte till svenska. Förhoppningsvis kommer det att ordna sig i framtiden.


+ Flexibelt arbetsfönster
Oöverskådligt

Shotcut finns i Fördelszonen
Läs mer om Shotcut


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Shotcut är ett bra redigeringsprogram, men det finns mer användarvänliga alternativ.

Specifikationer

Märke
Andre
Funktioner
Videoredigering
Operativsystem
Windows 7, 8, 10
Språk
Engelska