HitFilm Express är lite för ivrigt med att försöka sälja sina extrafunktioner.

HitFilm Express

HitFilm Express är lite för ivrigt med att försöka sälja sina extrafunktioner.

av #Program appar spel #Andre
7.4

HitFilm Express är en bantad version av det kommersiella programmet HitFilm Express Pro. Det märks ganska tydligt eftersom programmet titt som tätt försöker sälja extrafunktioner till dig. Det finns till exempel ett stort utbud av filter och effekter som du kan investera i om du inte är nöjd med gratisprogrammet.

Det finns mycket att ägna sig åt i HitFilm Express. Det är ett program som främst vänder sig till personer som gärna använder specialeffekter i sina filmer. I stället för en enkel tidslinje med filmklippen i kronologisk ordning har det här programmet separata tidslinjer för sådant som specialeffekter och animationer. Det betyder att du kan detaljstyra på en minutiös nivå, men också att du förlorar lite av överskådligheten.

Du kan när som helst se resultatet av dina ansträngningar i ett litet uppspelningsfönster. Med min medelmåttiga dator kändes det extra värdefullt att kunna välja hur mycket datorn skulle belastas vid uppspelningen – bland annat genom att dra ner upplösningen.

Trots försöken att sälja in extra effekter, finns det en hel del av dessa som är gratis. Det var inte svårt att få min film att se gammal ut med hjälp av ett par olika filter. Många av effekterna som kostar pengar finns dock gratis i andra program. Det finns ingen anledning att spendera pengar på dessa effekter när de går att få gratis.

Effektfönstret delar plats med flera andra fönster, som du bläddrar mellan med hjälp av flikar. Här är det en fördel att ha en stor skärm, eller ännu hellre två skärmar. Har du bara tillräckligt med arbetsyta kan du med fördel flytta enskilda funktioner till fristående fönster.

När det är dags att exportera den färdiga filmen behöver du gå in i en särskild meny. Här visas ett överskådligt utbud av färdiggjorda inställningar för exempelvis YouTube och Facebook.


+ Bra till effekter
+ Inte speciellt resurskrävande
Få funktioner
Kostar pengar

HitFilm Express finns i Fördelszonen
Läs mer om HitFilm Express


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

HitFilm Express är lite för ivrigt med att försöka sälja sina extrafunktioner.

Specifikationer

Märke
Andre
Funktioner
Videoredigering
Operativsystem
Windows 7, 8, 10
Språk
Engelska