Det finns goda möjligheter att korrigera färgerna i videoklippen så att filmen känns enhetlig.

DaVinci Resolve

Da Vinci Resolve erbjuder en mängd bra funktioner i ett användarvänligt gränssnitt.

av #Program appar spel #Andre
9.2

Det är svårt att göra ett videoredigeringsprogram användarvänligt. Även om det bara ska innehålla de mest grundläggande funktionerna så är det mycket som ska få plats, samtidigt som det måste göras överskådligt. Da Vinci Resolve klarar den uppgiften nästan så bra som det över huvud taget är möjligt.

Första gången du startar programmet kommer det att leda dig rätt. Da Vinci Resolve undersöker datorn för att finjustera programmet, sedan får du ett par korta frågor om ditt projekt och du är redo att sätta i gång.

Det är enkelt att lägga in videoklipp i programmet. Allt styrs via ett mycket intuitivt gränssnitt. Funktionerna låg precis där jag förväntade mig och gjorde vad de skulle när jag klickade på dem. Jag lyckades faktiskt göra min film hela vägen från början till slut utan att behöva hjälp från vare sig programmets webbplats eller instruktionsfilmer på YouTube.

Det hjälper överskådligheten att programmets mångfald av funktioner är indelade i sex stycken arbetsområden som du växlar mellan genom att klicka på ikoner på skärmen. Här kan du exempelvis växla mellan att importera klipp, arbeta med ljudredigering och att exportera din färdiga film.

Det är enkelt att bearbeta detaljer som ljus och färger i de olika klippen, så att den slutliga filmen får ett enhetligt intryck. Det är också möjligt att piffa till klippen med olika effekter, exempelvis konstgjort solsken i linsen – så kallad ”lens flare”.

Det är viktigt att vara medveten om att Da Vinci Resolve kräver en ganska kraftfull dator. Testdatorn blev väldigt långsam och uppdaterade skärmen hackigt medan programmet lade på grafiska effekter.


+ Intuitivt gränssnitt
+ Snygga effekter
Väldigt resurskrävande

DaVinci Resolve finns i Fördelszonen
Läs mer om DaVinci Resolve


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Da Vinci Resolve erbjuder en mängd bra funktioner i ett användarvänligt gränssnitt.

Specifikationer

Märke
Andre