Via flikarna bestäms hur avancerat programmet ska vara.

Photoshop Elements 2019

Avancerad bildbehandling blir enkel med Adobes fina program, som anpassar sig efter användarens behov.

av #Program appar spel #Adobe
9.3

Adobes program Photoshop är ett så dominerande bildbehandlingsprogram att det har fått ett verb uppkallat efter sig. Att photoshoppa är liktydigt med att redigera en bild. Photoshop är dock dyrt och främst avsett för professionellt arbete. För hemmabruk går därför Adobes lite plånboksvänligare ­program under samlingsnamnet Elements, som finns för både bild- och videoredigering.

Photoshop Elements 2019 är den senaste versionen av Adobes konsumentprogram för bildbehandling. Det spelar ingen roll om du har använt tidigare versioner eller inte, det är lika enkelt för alla att komma i gång.

När programmet startar väljer man vad som ska göras. Här går det att välja det mesta, från att skapa bildalbum till att göra ett foto ljusare eller ta bort störande objekt i bilder. Startskärmens lätta handlag med i grunden tämligen avancerade funktioner går igen i ­hela programmet.

Elements är uppbyggt i delar och Fotoredigeraren och Organiseraren startas som om de vore separata program. I Fotoredigeraren går det att bestämma hur avancerade funktioner man vill se: Läget Snabb innehåller bara de mest använda verktygen för att till exempel beskära, åtgärda röda ögon och lägga till en text i en bild. I läget Guidad håller Elements dig i handen och hjälper till för att exempelvis förbättra ett fotografi. Det går att göra lite mer, till exempel ställa in ljus och kontrast. Intill bilden visas hur den kommer att bli när olika effekter eller justeringar ändras med hjälp av skjutreglage. Läget Expert plockar fram alla verktyg som finns i Photoshop Elements för att bildbehandla lite mer som proffsen.

Det största problemet med Photoshop Elements 2019 är att det är ganska dyrt och att Adobe gärna vill att vi köper det i ett paket tillsammans med Premiere Elements för en halv ­tusenlapp till.


+ Lätt att använda
+ Många bra funktioner

Läs mer om Photoshop Elements 2019


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Avancerad bildbehandling blir enkel med Adobes fina program, som anpassar sig efter användarens behov.

Specifikationer

Märke
Adobe
Operativsystem
Windows 7, Service Pack 1 eller senare
Systemkrav
Processor på 2 GHz eller snabbare, 4 GB ramminne
Språk
Svenska