Epson Ecotank 3600 är en multifunktionsskrivare som skriver ut, skannar in och kopierar i hög kvalitet

Epson Ecotank 3600

Det går att skriva ut cirka 6000 sidor innan bläcket behöver fyllas på.

av Christian Slot #Skrivare #Epson
9.0

Epson ET-3600 är en multifunktionsenhet som kan skriva ut, skanna och kopiera. Den stora nyheten är det bläck som används. I stället för patroner köper man små flaskor och fyller på de fyra bläcktankar som finns – en för varje färg. Den som är rädd för kladd kan glädja sig åt att bläcket inte behöver fyllas på särskilt ofta.

Billigt bläck, dyr skrivare
En flaska med svart bläck kostar 150 kronor och räcker till cirka 6000 utskrifter. Flaskorna med färg kostar 100 kronor styck och de räcker till ungefär 6500 sidor – allt mätt enligt den gemensamma standard som skrivartillverkarna använder. Tack vare det smarta påfyllningssystemet blir bläckkostnaden låg. Å andra sidan tar Epson bra betalt för sin skrivare. Fast då ingår det två uppsättningar bläck, så det går att skriva ut ett tag innan det första bläcket måste köpas in.

14 sidor i minuten
ET-3600 är kompakt, robust och lätt att använda. På den stora manöverpanelen finns det både siffer- och pil-tangenter för att styra skrivaren via den lilla lcd-skärmen. Menyerna är enkla att hitta i. Under skrivaren sitter pappersfacket som rymmer 150 A4-ark.

Det är extremt enkelt att installera skrivaren och att komma i gång med det program som hör till. Det sköter för övrigt allt från den trådlösa installationen till uppdatering av skrivarens fasta program. Det följer även med program för bildläsaren, som sitter överst på enheten. Det tar runt sex sekunder att läsa in ett textdokument och en halv minut för ett dokument med många färger.

Kopieringsfunktionen är tämligen enkel. Det är bara att lägga i originalet, trycka på start och låta ET-3600 läsa in och skriva ut en kopia.

För mobiltelefoner finns Epsons app iPrint, som gör det möjligt att både skriva ut och skanna direkt från telefonen. Installationen går smidigt och det är lätt att börja skriva ut exempelvis bilder från telefonen utan att behöva blanda in någon dator.

Fina färger och bra kontrast
Epson utlovar 14 textsidor eller sju färgsidor per minut Det stämmer rätt bra med våra tester. ET-3600 kan även skriva ut fotografier i formatet 10×15 centimeter på cirka 14 sekunder.

Utskriftskvaliteten håller riktigt hög klass. När vi testar att skriva ut på ett A4 med tio högupplösta bilder, många färger, hög kontrast och text tar det cirka tre minuter innan det är klart. Resultatet är lysande. Färgerna är knivskarpa utan att flyta in i varandra och detaljrikedomen är hög. Svarta områden blir dessutom mycket fina. Tyvärr tenderar skrivaren att lämna ränder efter sig på utskrifterna. De syns tydligt ur vissa vinklar på fotopapper.

Epson EcoTank ET-3600 finns att köpa här via Prisjakt


+ Bläcket räcker länge
+ Fina utskrifter
+ Bra program
Utskriftsmärken i vissa fall

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En perfekt skrivare med höga prestanda för den som är less på att köpa dyra bläckpatroner.

Specifikationer

Märke
Epson
Typ
Multifunktion (skrivare, bildläsare, kopiator)
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4, A5, A6, B5, C6, DL, Nr. 10, Letter Legal, 9 x 13 cm, 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, 13 x 20 cm, 20 x 25 cm, 100 x 148 mm, 16:9, användardefinierat.
Upplösning skrivare
4800x1200 dpi
Upplösning bildläsare
1200x2400 dpi
Antal bläckpatroner
4
Tonerkapacitet
Påfyllbart bläck: 140 ml (svart), 70 ml (färg)
Anslutning
Usb, wi-fi, Wi-Fi Direct
Nätverk
Wi-Fi, Wi-Fi Direct
Mått
48,9‎ x 30, x 16,9 cm
Pappersfack
150 ark A4, 20 fotoark
Övrigt
Duplex, Epson Connect (iPrint, Email Print), Apple AirPrint, Google Cloud Print
Utskrift A4-foto
Ja
Utskrift 10x15 cm foto
Ja
Färgsidor per minut
13,7
Svartvita sidor per minut
7,3