Din telefon vil aflade Urban Solar Powerbank hurtigere, end powerbanken kan lades op af solens lys.

Sandberg Urban Solar Powerbank 10000

Reservbatteri med solceller.

av Morten Skeldal Østergaard #Portabelt batteri #Sandberg
7.7

Urban Solar Powerbank är ett praktiskt tillbehör för campingsemestern eller vandringen, men vädret måste vara bra med strålande sol för att batteriet ska kunna laddas upp av de inbyggda solcellerna.

Hela ena sidan av den här tunna powerbanken är täckt av solceller. Vi lät Urban Solar Powerbank ligga utomhus så att solens strålar träffade solcellerna i bästa möjliga vinkel. En liten grön lysdiod visar att batteriet laddas av solens strålar. Vad kan vara bättre än denna typ av miljövänliga uppladdning? Med gott humör tittade vi till powerbanken sent på eftermiddagen, men trots flera timmar i solen hade batteriet bara laddats upp till 25 procent.

Så här sent på året råder knappast optimala förhållanden, men testet visar att solcellsladdning kräver tålamod under andra tider än sommarhalvåret då solen lyser starkare. Det är inte för inte som powerbanken också går att ladda på vanligt sätt, det vill säga via ett eluttag. Men för den som orkar vänta är det ändå en skön känsla att kunna ladda på naturlig väg.

Som reservbatteri är det inget fel på Urban Solar Powerbank, som är betydligt snabbare på att ladda upp andra enheter än sig själv. Det går att snabbladda enheter med 15 watt om de stödjer tekniken QuickCharge. Med en kapacitet på 10 000 milliamperetimmar finns det ström nog även för surfplattor.

Det finns flera utgångar på Urban Solar Powerbank och det går att ladda via usb c, micro-usb eller vanlig usb. Det är riktigt bra.


+ Många usb-portar
+ Snabbladdning
Långsam solcellsladdning

Läs mer om Sandberg Urban Solar Powerbank 10000


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Tunn och kraftfull powerbank. Solcellsladdningen kräver dock extremt tålamod.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Kapacitet
10 000 mAh
Anslutning
2x usb, 1x usb c, 1x microUSB
Vikt
242 g