Powerbanken fylder ikke meget, og der er riller i begge sider, som passer til fingrene.

Sandberg Survivor Powerbank 10000

Med inbyggd kompass och karbinhake är Sandbergs robusta powerbank perfekt till skogsturen.

av Morten Skeldal Østergaard #Portabelt batteri #Sandberg
8.3

Survivor Powerbank 10000 är gjord för att klara en tur i vildmarken.

Det kamouflagegröna batteripaketet är täckt av ett tjockt lager gummi och det finns pluggar för att skydda portarna när de inte används. De försluter faktiskt så effektivt att det kan vara lite svårt att öppna dem igen. Du behöver verkligen pressa in nageln under kanten för att kunna öppna och komma åt strömportarna. Batteri rymmer 10 000 mAh, vilket räcker till 2-3 mobilladdningar  beroende på hur stort batteri den har. Själva batteripaketet måste laddas med den medföljande Micro-USB-kabeln. Här hade det varit smartare med USB-C, den typ av kabel som de flesta nya mobiler använder. Då hade det inte behövts två kablar på vandringen.

I motsatt ände jämfört med den enda USB-porten sitter en ganska stor kompass som fungerar utmärkt. Vi tog en kort promenad medan vi jämförde den med den inbyggda kompassen i en mobil, och de två stämde överens hela vägen. Det medföljer en karbinhake för att kunna hänga batteripaketet på exempelvis en ryggsäck.

Enheten har även en liten LED-lampa i form av en liten vit lysdiod. Den lyser inte speciellt kraftigt, men det är fullt tillräckligt ljussken för  att till exempel hitta dragkedjan i tältet under en vanlig becksvart, nordisk vinternatt.

Fyra dioder på batteripaketets ovansida visar hur mycket ström som finns kvar innan du måste återvända hem till civilisationen för att ladda upp det igen.


+ Robust powerbank

+ Inbyggd kompass

– Svagt LED-ljus

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Med inbyggd kompass och karbinhake är Sandbergs robusta powerbank perfekt till skogsturen.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Kapacitet
10.000 mAh
Anslutning
1 x Micro-USB, 1 x USB
Mått
10,3 x 8,8 x 2,8 cm
Vikt
205 gram