Sandberg Powerbank 6000 Wireless + USBC

Sandbergs bärbara batteri använder standarden Qi för att ladda enheter trådlöst. Den kan således ladda både nyare iPhone och Galaxy-telefoner utan sladd.

av #Portabelt batteri #Sandberg
6.9

Marknaden översvämmas av bärbara små batterier, så kallade powerbanks på engelska. De finns i alla möjliga färger, storlekar, kapaciteter och prisklasser.

Sandberg 6000 Wireless skiljer sig från mängden med en riktigt trevlig funktion – trådlös laddning. Nyare mobiltelefoner kan nämligen läggas ovanpå batteriet för att laddas upp. Inget mer sladdtrassel alltså. Tack för det!

På ovansidan sitter det tolv små sugkoppar som ska hålla kvar telefonen på batteriet under laddningen. Tanken är att de två enheterna ska sitta ihop när man bär med sig dem i väskan. Detta fungerar inte alls i praktiken. Sugkopparna håller inte fast någon av de telefoner som vi har provat med. Det blir att köra med gummisnodd. Å andra sidan ser det lite kul ut när telefonen tycks sväva någon millimeter ovanför batteriet medan laddningen pågår på säg nattduksbordet. Laddningen tycks inte påverkas av detta och även telefoner med skal laddas upp.

Den trådlösa laddningen sker dock endast med strömstyrkan 1 ampere. Via batteriets usb-port är strömstyrkan mer än dubbelt så hög – 2,1 ampere. Det går alltså betydligt snabbare att ladda med en usb-kabel. Bra då att det även finns en usb c-utgång för nyare mobiltelefoner. De 6 000 milliamperetimmar som batteriet innehåller när det är fulladdat, räcker till ungefär två uppladdningar av en telefon.


+ Bra trådlös laddning
+ Usb c och microUSB
+ Rimligt pris
Usla sugkoppar


Powerbank 6000 Wireless finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Powerbank 6000 Wireless

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Det är en bra idé att kombinera ett bärbart batteri med trådlös uppladdning, särskilt när det fungerar så här bra. Men de små sugkopparna som ska hålla telefonen på plats – suger.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Kapacitet
6000 mAh
Anslutning
Usb, usb c, MicroUSB, QI
Mått
14 x 7 x 1 cm