Test av Sandberg Car Charger USB-C

Sandberg Car Charger USB-C

Smart liten billaddare

av #Portabelt batteri #Sandberg
9.4

Mobiltelefonerna får hela tiden större skärmar och kraftigare processorer, och därmed drar de också mer ström. Däremot är det inte lika säkert att batterierna växer med motsvarande kapacitet. Den som använder mobilen för gps-navigering i bilen och vill vara säker på att komma fram innan batteriet tar slut, måste ladda telefonen under tiden.

Här kommer Sandbergs laddare för cigarrettändaruttaget i bilen in i bilden. Den är välbyggd och gedigen och delen som de två usb-uttagen sitter monterade i är tillverkad av aluminium. När laddaren är monterad blir den nästan som en integrerad del av bilen.

Det ena usb-uttaget är av usb c-typ och det kan leverera upp till 45 watt, vilket är nog för att ladda upp en bärbar pc med usb c-laddning. Den andra usb-porten är av typen a, det vill säga den vanliga typen, och är försedd med snabbladdning. När vi testar går det märkbart snabbare att ladda en mobiltelefon med den än via bilens inbyggda usb-uttag. För att snabbladdningen ska fungera måste dock telefonen drivas av en Snapdragon-processor.

400 kronor är ganska dyrt för en laddare av den här typen, men med tanke på hur rejäl Sandbergs laddare är känns det motiverat. Har du å andra sidan inte behov av att ladda en bärbar pc i bilen eller om du inte kan dra nytta av snabbladdningen, finns det betydligt billigare alternativ.


+ Snabb laddning
+ Bra byggkvalitet
+ Usb c för bärbara pc


Sandberg Car Charger USB-C finns att köpa direkt från Sandberg

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Bra laddare för cigarrettuttaget – om man har rätt mobila enheter.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Anslutning
Usb a, usb c
Vikt
68 gram