Fem af solpanelerne er monteret på et langt stykke stof. Det sjette er bygget ind i selve powerbanken.

Sandberg 6-Panel Powerbank 20000

Solcellerna kan enkelt fällas ihop och läggas i en väska, men det krävs lite tålamod för att ladda batteriet enbart med solen.

av Morten Skeldal Østergaard #Portabelt batteri #Sandberg
7.7

Solceller har blivit mycket effektiva de senaste åren och Sandberg har lyckats kombinera sex solpaneler med ett praktiskt batteripaket.

Det inbyggda batteriet är på 20 000 mAh, så det finns tillräckligt med ström för fyra-fem laddningar av en modern mobil. Ljuset fångas upp av de sex panelerna. Fem av dem viks ut så att de ligger platt i en lång rad och det sista sitter på själva batteripaketet, så längden utfälld blir totalt 88 centimeter. På sidan sitter en liten ring som kan fällas ut så att det går att hänga upp batteripaket och solpaneler på exempelvis ett tält. En karbinhake medföljer för ändamålet. Batteri-paketet ska kunna bli fulladdat med solljus på 12 timmar, men då får det vara mitt i sommaren, för vi hade bara laddat upp drygt 25 procent efter sex timmar i klar höstsol.

Genom att hålla strömknappen intryckt tänds en stark LED-lampa på motsatt sida av batteripaketets inbyggda solpanel. Det är dock lite av en nödlösning, framför allt eftersom batteripaketet inte är lika smidigt att hantera som en vanlig ficklampa. När alla solpanelerna är hopvikta är de nästan lika tjocka som själva batteripaketet och den totala vikten är 660 gram. De två delarna hålls samman av en bit fuskläder och hela konstruktionen känns en smula ledlöst. Det hade varit trevligt med någon form av låsmekanism. 

Det finns två vanliga USB-portar, en USB-C-port och en Micro-USB-port för äldre prylar. Laddningen av anslutna apparater görs med upp till 20 watt. Det är inte direkt snabbt efter dagens standarder. Batteripaketet är först och främst attraktivt eftersom det är en liten solcellsanläggning i en kompakt och bärbar förpackning.


+ Sex solceller

+ Inbyggd lampa

– Något sladdrig konstruktion

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Solcellerna kan enkelt fällas ihop och läggas i en väska, men det krävs lite tålamod för att ladda batteriet enbart med solen.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Kapacitet
20.000 mAh
Anslutning
2 x USB-A, 1 x USB-C, 1 x Micro-USB
Vikt
660 g